середу, 30 травня 2018 р.

Розкадрування: новий урок в студії анімації "Фокус"

Щосереди діти з Центру соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю вчаться робити анімації, та дізнаються кожного разу щось нове. Ось і 30 травня заняття в студії не пройшло даремно, діти вчилися роботи розкадрування - це дуже важливий етап в процесі створення справжніх мультфільмів. 
Розкадрува́ння  — представлення сценарію у вигляді послідовності кадрів. Є робочою схемою майбутнього фільму, що пропонує різні схеми, навіть малюнки, креслення, із зображенням кадрів, місця, руху камери, а також вказівки щодо звуку (шуми, музика, голос за кадром, діалоги і т. ін.).
Розкадрування - це продумування сюжету за допомогою ключових кадрів. А ключові кадри - це кадри, які відображають зміну плану або дії. Всі інші кадри між ними називаються проміжними.
Загалом-то, малювання тут не найголовніше. Можна поступити, як звичайна дитина, що вміє малювати на рівні «руки, ноги, огуречик – от і вийшов чоловічок». Тут основна увага приділяється не мистецькому рівню промальовування сцен і персонажів, а тому, як це буде виглядати у майбутньому, які діалоги будуть вимовлятися акторами.  
Потім малюнки можна вставити в програму-монтажку вже зі звуком, нехай чорновим, і вже дивитися на розкадрування в дії. Вийде як би мультик тільки з 1 кадром в сек. (або 1 кадрів в 10 сек). Зручно подивитися, може якась сцена затягнута, або навпаки.
За основу ми взяли пісню😃
А ось які розкадрування вийшли на задану тему:
Вийде добрий і яскравий мультфільм!

Немає коментарів:

Дописати коментар