суботу, 19 травня 2018 р.

День вишиванки 2018

Свято День вишиванки це чудовий привід підняти собі та оточуючим настрій. Так приємно йти на роботу, відчуваючи себе ошатною, зустрічаючи на вулиці людей з елементами українського національного одягу у вбранні. Посміхаючись один одному ми продовжуємо свій шлях і цілий день  гарний настрій не покидає. Безліч компліментів, безліч посмішок від знайомих та не дуже людей. Свято  на честь вишиванки - чудове свято. Звичайно, працівники бібліотек Добропільської міської ЦБС  готувалися до його відзначення.

В Добропільській Центральній міській бібліотеці розгорнуто книжкову виставку «Код нації», завдячуючи якій читальна зала розквітла, як маків цвіт. Експонована література розкриває історію виникнення вишиванки, яку сьогодні одягати стало модно, стильно, це прояв гордості і патріотизму. Але це не тільки ознака національної приналежності. Вишиванка – це сакральні символи, закодовані у візерунках, які мають магічні оберегові властивості. Про символи та узори вишиванки, їх колір і значення можна дізнатися з представленої  на виставці літератури.

Працівники ЦМБ також долучилися до обласної акції, сфотографулися з колегами на пам'ять:

 А дехто приймав участь у флешмобі на місцевому святі до Дня вишиванки:
У цей день бібліотекарки бібліотеки-філії № 3 вирішили не просто вбратися в національний одяг, а й провели просвітницьку роботу, спрямовану на відновлення національної пам’яті, ознайомлення з традиціями створення і носіння вишиванок, сучасними тенденціями в їх оздобленні - серед відвідувачів бібліотеки як дорослих так і малечі. До свята вишиванки працівники бібліотеки підготували книжно-ілюстративну виставку «Україна вишивана», яка знайомить з історією української вишивки.
Працівники бібліотеки взяли участь у всеукраїнської акції «Прийди на роботу в вишиванці» Бібліотекар абонементу Крицька І.О. підготувала огляд літератури «Українська вишиванка: історія і сьогодення».

Немає коментарів:

Дописати коментар