понеділок, 21 травня 2018 р.

Клуб "У колі друзів"

Лисенок — сказал лисёнок лисёнку, — ты помни, пожалуйста, что если тебе тяжело, плохо, грустно, страшно, если ты устал — ты просто протяни лапу. И я протяну тебе свою, где бы ты ни был, даже если там — другие звёзды или все ходят на головах. Потому что печаль одного лисенка, разделенная на двух лисят, — это ведь совсем не страшно. А когда тебя держит за лапу другая лапа — какая разница, что там ещё есть в мире?” 
И. Фарбаржевич “Сказки маленького лисенка”
Клуб "У колі друзів" в бібліотеці сформувався випадково. Батьки дітей з інвалідністю розповсюдили петицію про необхідність продовження соціальної адаптації дітей, яким вже виповнилося 18 років, але за законом вони не можуть користуватися послугами Центру реабілітації для дітей з інвалідністю. Спілкування та розвиток вкрай необхідні абсолютно всім людям, а тим, які мають якісь вади здоров'я потрібна особлива підтримка та відчуття турботи. Сучасні бібліотеки мають можливість задовольнити запити будь якої категорії населення. В Центральній міській бібліотеці, крім того що можна отримати будь-яку інформацію з книжок та періодики чи за допомогою безкоштовного Інтернету,  можна просто прийти і пограти в компанії в настільні ігри, поспілкуватися, "побродити" в мережі, відвідати інформативні масові заходи та майстер-класи з різних напрямків творчості.
Сьогодні є очевидною потреба в розвитку структури, яка стала б провідником і транслятором норм і правил поведінки у відношенні суспільства до людей з інвалідністю. І саме бібліотеки володіють можливостями стати центрами поширення інформаційної та поведінкової культури, набуття якої веде до розуміння і толерантності.
Працівники Центральної міської бібліотеки запропонували представникам цієї групи користувачів зустрічатися щосуботи в бібліотеці, на запрошення вони із задоволенням відгукнулися і 19 травня відбулася перша зустріч-знайомство в новому клубі при бібліотеці "У колі друзів". Розмовляли про свято, що відбулося нещодавно в місті - День вишиванки, обговорювали орнаменти і візерунки та спробували намалювати свої власні.

 Учасники заходу поділилися своїми побажаннями щодо подальших зустрічей і з'ясувалося, що їм  цікаво знімати мультфільми, "оживляти" малюнки. Зустріч відбулася в теплій та дружній атмосфері, навіть час промайнув не помітно. Члени клубу отримали завдання - підготувати сценарій для  майбутнього мультфільму, який буде винесено на обговорення на наступній зустрічі. З натхненням покидали бібліотеку гості, дякували та обіцяли обов'язково зустрітися в суботу.  Чекаємо, завжди раді вас бачити.

Немає коментарів:

Дописати коментар