вівторок, 22 травня 2018 р.

День Європи 2018

День Європи в Україні відзначають у третю суботу кожного травня. Вперше заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році. Відзначення цього дня – це ще одна можливість для мешканців України долучитися до європейських цінностей.
У 2018 році День Європи в Україні припав на 19 травня.
З метою інформування користувачів бібліотеки з питань європейської інтеграції, шанобливого ставлення до історії, культури, обрядів та традицій інших країн, популяризації європейської культурної спадщини, до Дня Європи бібліотекарі бібліотеки-філії№2 підготували інформаційну викладку «День Європи в Україні».

Працівники Центральної міської бібліотеки активно долучилися до відзначення Дня Європи на обласному рівні  в місті Покровськ, де наше місто представляло країну Хорватію.
Крім підготовки інформативної частини презентації (розроблено буклет "Хорватія", календарики, закладки тощо)  бібліотечні працівники створювали декорації для фото-зони. І безпосередньо приймали активну участь у представленні міста Добропілля на фестивалі присвяченому Дню Європи. 




В центральній міській бібліотеці продовжує свою роботу Європункт, який направлений на розширення знань користувачів бібліотеки щодо країн ЄС. 
В пункті доступу до Європейської інформації знайти цікаву інформацію можуть не лише дорослі, а й діти, які мають змогу вчитися, граючи. Бібліотека пропонує пограти в настільні ігри :- "Квиток на поїзд: Європа" - стратегія
- "Колонізатори" - стратегія
- Länder Europas - ідеальний вариант для вивчення країн Європи, їх місце розташування на мапі, прапори, назви столиць.
- "Авіалінії" - стратегія
- "Барселона чи Верона" - розвиваюча гра для вивчення географії Європи
- "Подорож Європою" - стратегія
- "Подорож Україною" - стратегія
- "Вікторина Україна" - розвиваюча гра, для перевірки знань


У вестибюлі ЦМБ розміщено стенди, на які відвідувачі звертають увагу, роздивляючись мапу Європи та України, прапори країн та мріють про цікаві мандри по країнам ЄС:
Працівники бібліотеки, на цьому тижні, проводячи  інформативні бесіди про святкування Дня Європи в Україні, пропонували відвідувачам перевірити свої знання за допомогою віртуальних ігор, розроблених бібліотечними працівниками:

Аудіо-вікторина "Якою мовою лунає колискова?"
Вікторина "Мандрівка країнами Європи"
Завдання "Прапори країн ЄС"
Євро-кросворд
Велика Євро-вікторина

Відвідувачі відмітили, що така цікава форма роботи викликає зацікавленість, та дозволяє проявити свою ерудицію та знання. 
Робота бібліотек в цьому напрямку дозволяє користувачам отримувати інформацію та роз’яснення стосовно ЄС і євроінтеграції. Давно зрозуміло, що нашому суспільству потрібно змінюватися. Це зовсім не означає, що потрібно забути свою історію, культуру і свої цінності, але спираючись на досвід європейських країн, беручи з нього тільки найкраще, ми могли би зробити свою Державу сильною, успішною та процвітаючою.                               

Немає коментарів:

Дописати коментар