понеділок, 28 серпня 2017 р.

Добропілля - місто варте поваги

Місто Добропілля - наш, будинок, наша маленька батьківщина. Свою назву вона отримала від Доброго Поля - багатою землі, яка дає людям хліб і вугілля. Наше місто порівняно молоде. На початку 19-го століття засновано хутір Парасковіївка, і в "Списки населених міст Російської імперії" занесений в 1859 році. У 1935 році він отримав назву селище міського типу Красноармійський Рудник. А нинішню свою назву Добропілля і статус міста  отримало в 1953 році. День Шахтаря є головним святом для Добропілля тому в цей же день і відзначається День народження нашого славного міста, адже на вугледобувних підприємствах працює велика кількість добропільчан. 


Працівники ЦМБ підготували відео-вітання "Рідне місто моє - Добропілля" До Дня міста та Дня шахтаря, яке розповсюдили на місцевих Інтернет-ресурсах. В читальному залі до свят демонструється виставка краєзнавчі сходинки "Під захистом Святих Гір", а також постійно-діюча виставка "Добропільський край". 

Працівники білозерської бібліотеки-філії № 2 з любов'ю до свого міста створили відео-презентацію "Історія міста Білозерське". Відео ряд розкриває складні умови, в яких доводилося працювати гірникам на початку становлення гірничої справи в нашій місцевості. Ролик "Белозерское - любимый город" відображає місто Білозерське очима сучасників, його життя в усіх сферах.
В бібліотеці -філії № 3 26 серпня відбувся захід присвячений святкуванню дня Шахтаря. В цей день до бібліотеки завітали вихованці ДНЗ «Малятко» № 31, які поздоровляли музичною хвилинкою відвідувачів бібліотеки – шахтарів. Наприкінці заходу шахтарі розповідали малечі про свою роботу.

Міста, як відомо, будують і прикрашають люди - творці своєї долі. Далеко за межами нашого міста відома трудова доблесть гірників Добропілля. Нам є чим пишатися! Зі святом тебе, Добропілля! Зі святом Шахтаря, шановні гірники!

Немає коментарів:

Дописати коментар