четвер, 25 лютого 2016 р.

25 лютого - 145 років від дня народження Лесі Українки

25 лютого виповнюється 145 років від дня народження Лесі Українки видатної української письменниці, перекладачки і культурної діячки. На честь ювілейної дати пошуковик Google створив святковий дудл із персонажами з "Лісової пісні".
А бібліотеки Добропільської міської ЦБС відзначають свято поетеси проведенням ряду заходів. З метою популяризації української класики і сучасної україномовної художньої літератури в бібліотеці-філії№2 на абонементі в лютому оформлено виставку-ювілей «Є імена, і є такі дати…».
Перший розділ виставки «Дочка Прометея», присвячений 145-річчю від дня народження Лесі Українки. Користувачі бібліотеки мають змогу детальніше познайомитися з творами видатної поетеси, з книгами, документами, статтями із періодичних видань про Лесю Українку та її родину.
 
В ході співпраці зі школами міста бібліотекарі-філії № 3 відвідали бібліо-мандрівку для учнів 6 класу ЗОШ № 16 підготовлену шкільним бібліотекарем та класним керівником «Ти себе Українкою звала». Діти ознайомилися з книгами Лесі Українки, вивчили вірші напам'ять, інсценували уривок із оповідання "Дивна дівчинка", самі написали вірші, намалювали малюнки. Бібліотекарі бібліотеки-філії № 3 розповіли присутнім про життя і творчість поетеси, провели бесіду біля тематичної полички «Леся Українка – маленьким».



Немає коментарів:

Дописати коментар