вівторок, 11 травня 2021 р.

Дзвони Великодня

Одним  з найурочистіших для кожного християнина свят, яке приносить багато радості та душевної теплоти є Великдень. Для українців Великдень – це не тільки різнокольорові писанки й смачна паска. Це особливий день, коли слідують традиціям і вірять у диво.

Напередодні Великодня мешканці Добропільської громади мали змогу завітати до бібліотек й дізнатись про джерела свята, долучитись до майстер-класів, обмінятись рецептами смачної паски та поспілкуватись в затишку книгозбірень.

Центральна міська бібліотека для мешканців та гостей Добропілля підготувала книжкову  виставку «Великодні передзвони» та майстер-клас «Писанка атласними стрічками».

У Ганнівській сільській бібліотеці відбулась народознавча година «У нас Великдень милий гість», де кожен з присутніх поділився звичаєм святкування у родині.

Добропільська міська бібліотека-філія №1 підготувала інформаційний народознавчий буклет «Легенди про писанки та крашанки».

Розширити свої знання про традиції святкування Великодня, ознайомитися з видами писанок і символікою знаків на них мали змогу, користувачі Світлівської сільської бібліотеки, звернувшись до матеріалів книжкової виставки «Христос воскрес, усе радіє, сміється сонечко з небес».

Білицька міська бібліотека зібрала у своїх стінах учасниць клубу за інтересами «Біличаночка», для яких підготувала народознавчий калейдоскоп  «Зустрічаймо Пасху».

У Святогорівській сільській бібліотеці учасники творчої майстерні «Умілі долоньки» знайомились із символікою писанок й власноруч створювали пасхальні сувеніри.

Добропільська міська дитяча бібліотека протягом Великоднього тижня провела серію майстер-класів з виготовлення святкових сувенірів.




Немає коментарів:

Дописати коментар