четвер, 20 травня 2021 р.

Всесвітній день вишиванки 2021

В культурі кожного народу є речі, які яскраво зображають його особливу національну традицію. Вишиванки завжди були нашим національним символом, нашою гордістю та автентичною ознакою. Вишиванка – ніби стародавній літопис, через який можна доторкнутися до історії та культури кожного куточка України. Водночас сьогодні навіть голлівудські зірки хочуть відчути себе частинкою України. Актори та музиканти з’являються у вишитих сорочках на вулицях, дизайнери використовують українські орнаменти у своїх колекціях. І все це не даремно! Адже вишита українська сорочка – це не просто одяг, це справжній оберіг.

Цьогоріч Всесвітньому дню вишиванки виповнюється 15 років. Звісно, бібліотеки Добропілля не могли залишити поза увагою це чудове свято, й запросили мешканців громади зануритись у вишиваний всесвіт, дізнатись безліч цікавих фактів про цей витвір мистецтва, доторкнутись до робіт місцевих майстринь.

В центральній міській бібліотеці було розгорнуто виставку-експозицію «Вишиванка – код нації». Поряд з виданнями з історії української вишивки, дослідженнями, зразками українських орнаментів представлені роботи Степаниди Стасюк, майстрині, яка присвятила життя мистецтву вишивки.

Шевченківська сільська бібліотека презентувала виставку «А над світом Українська вишивка цвіте», на якій представлені кращі роботи учасників клубу «Криниця душі».

Світлівська сільська бібліотека підготувала тематичну полицю «Українська вишиванка - наче райдуги світанки».

Всі охочі мали змогу долучитись до заходів, організованих бібліотеками:
                                          
Для користувачів, які не мали змоги завітати до бібліотеки через карантинні обмеження підготовано багато віртуальних матеріалів:

Немає коментарів:

Дописати коментар