середа, 19 травня 2021 р.

Пізнаємо Європу разом

 Щороку у третю суботу травня Україна відзначає День Європи. Це прекрасна нагода засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи,  адже нашу державу та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура.

З метою розширення знань з питань європейської інтеграції, отримання нової інформації про європейські країни у філіях Публічної бібліотеки відбулися заходи з нагоди святкування  Дня  Європи.

Щоб розкрити найцікавіші історичні та культурні місця країн Європи, познайомити з її видатними пам'ятками архітектури, мистецтва та природи у  читальній залі центральної міської бібліотеки для школярів НВК № 7 проведено віртуальну подорож «Вивчай Європу».

Користувачі бібліотеки-філії № 1 стали учасниками заходу «Пізнаємо Європу», який мав форму уроку-гри з елементами квесту. У квестах-загадках учні ЗОШ № 19 швидко відшукали та надали правильні відповіді, пограли у настільну гру «З білетом по Європі». Захід пройшов емоційно, цікаво та пізнавально.

Добропільська міська дитяча бібліотека-філія долучилася до святкування Дня Європи в Україні, запропонувавши віртуальним користувачам погортати сторінки інтерактивної книги "Європа багатолика, єдина, близька, велика". Тематична інформація та  онлайн-завдання допоможуть дізнатися багато цікавого та засвоїти отримані знання.


Для дітей молодшого та середнього шкільного віку Білицька міська бібліотека-філія організувала віртуальну подорож «Мандруємо Європою», завдяки якій діти ознайомилися  з чудовими краєвидами,  пам’ятками Франції, Німеччини, Італії  Норвегії, найближчої сусідки Польщі. Свої знання з даної теми школярі перевірили, відповідаючи на питання вікторини «Чи знаєш ти Європу?».


В Світлівській бібліотеці учасники клубу за інтересами "Барвінок" взяли участь у грі-подорожі "Бібліотур в Європу". Найкраще діти впоралися з завданнями літературного туру, під час якого вгадували  героїв найвідоміших літературних творів. Змістовним доповненням заходу стала книжково-ілюстративна виставка "Ми пізнаємо Європу".


Цікаво і невимушено, на майданчику біля Ганнівської сільської бібліотеки-філіі відбулась літературна подорож  "Дивосвіт європейських казкарів", під час якої діти також взяли участь у конкурсі малюнку улюблених казкових героїв.

Ознайомитись з популярними творами відомих європейських авторів, представників різножанрової літератури для дітей пропонує онлайн-користувачам Святогорівська сільська бібліотека-філія, і презентує віртуальну подорож «Крокуємо літературною Європою».


 

Немає коментарів:

Дописати коментар