пʼятниця, 28 травня 2021 р.

Від мрії до професії

 Щороку перед випускниками школи постають  важливі запитання: ким стати в майбутньому, яку професію обрати та як не помилитись з вибором і бути потрібним, затребуваним фахівцем?

По-перше, всіх майбутніх абітурієнтів чекає  Зовнішнє незалежне оцінювання – надзвичайно важлива і  відповідальна подія. Для цієї категорії користувачів Центральна міська бібліотека пропонує віртуальну інтерактивну книжкову виставку «ЗНО-2021».


Представлена  література надає можливість  підготуватися та гідно скласти ЗНО, а посилання на корисні сайти, допоможуть краще застосувати свої знання та пройти пробні тести онлайн.

Звичайно, перед іспитами нервуються усі, і відмінники, і ті, що не були дуже наполегливими у навчанні, але всі хвилювання можна звести до мінімуму, якщо знати деякі секрети. Саме ці маленькі таємниці розкриває інтерактивна презентація "Як скласти екзамен без стресу" створена в Добропільській міській бібліотеці-філії №1.


Працівниками  цієї  ж бібліотеки складено брошуру "Поради тим, хто вступає до ВНЗ".  Це прості поради, як отримати заповітний студентський квиток, уникнувши зайвих хвилювань, істотних грошових і часових витрат. Ознайомитися з брошурою можна на сайті  та отримати власноруч, якщо завітаєте до бібліотеки.  

Для того, аби допомогти дітям визначитися з планами на майбутнє, дізнатися про найбільш популярні нині професії, в Білицькій міській бібліотеці-філії проведено профорієнтаційний тренінг «Правильний вибір професії - успішне майбутнє» для учнів 9 класу Білицької ЗОШ І-ІІІ ст. №9. До програми тренінгу входили: відео перегляд роликів «Як обрати майбутню професію» та «Три кроки до професії своєї мрії», їх дискусійне обговорення, ігри «Аукціон життя» та «Правильний вибір», які були  цікавими та пізнавальними.


Вибір професії – це надзвичайно відповідальний етап у житті людини. Важливо правильно обрати собі майбутній фах, тобто практично свій життєвий шлях. Сподіваємось, що заходи які проводять бібліотеки, допоможуть молоді зорієнтуватися у розмаїтті професій і зробити свій правильний  вибір.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар