понеділок, 18 лютого 2019 р.

Конкурс буктьюберів "В об'єктиві Я і книга"


Положення про конкурс буктьюберів 
«В об’єктиві Я і КНИГА».

Рух буктьюберів – блогерів, що знімають відео про прочитані книги, – набирає силу в усьому світі. Їх ще називають "ловцями книг". Стати "ловцем книг" може кожен. Любов до читання, бажання спілкуватися, наявність камери і доступ в Інтернет – ось все, що потрібно. Пропонуємо спробувати свої сили в конкурсі. Нехай він стане майданчиком для обміну читацьким досвідом.
Конкурс організовується та проводиться Добропільською міською ЦБС спільно з Відділом культури і туризму Добропільської міської ради серед користувачів та працівників усіх структурних підрозділів Добропільської міської ЦБС.
Це Положення про конкурс визначає мету та умови участі у Конкурсі, порядок його проведення, оцінювання номінантів і визначення переможців.

1. Загальні положення
1.2. Конкурс організовується та проводиться на засадах відкритості, прозорості та гласності, без будь-яких обмежень відповідно до порядку, встановленого цим Положенням.
1.3. Конкурс спрямований на активізацію користувачів та бібліотечних працівників бібліотек ЦБС, спонукання  учасників до  читання та творчої пошукової діяльності.

2. Мета та завдання Конкурсу
2.1. Мета Конкурсу:
підвищення зацікавленості до читання книг;
формування потреби в систематичному читанні;
виховання кваліфікованих читачів зі сформованим естетичним смаком, які можуть чітко висловлювати та обґрунтовувати свою позицію;
розвиток здатності розуміти, аналізувати та інтерпретувати твори літературного мистецтва;
підвищення престижу бібліотек у суспільстві, ролі бібліотек у соціокультурному та інформаційному просторі країни;
виявлення та підтримка яскравих, різнобічно розвинених особистостей, які прагнуть до самореалізації та саморозвитку; підтримка і стимулювання їх творчої інноваційної діяльності;
формування навичок роботи в Інтернет.

3. Оргкомітет конкурсу
3.1. Для підготовки та проведення Конкурсу створюється оргкомітет. Склад оргкомітету  затверджує  Директор Добропільської міської ЦБС.
3.2. Оргкомітет Конкурсу:
доводить до відома громадськості інформацію про умови та терміни проведення Конкурсу;
затверджує форми заявок на участь у Конкурсі відеоробіт.
затверджує перелік учасників Конкурсу за результатами попереднього розгляду поданих заявок;
виконує інші функції, необхідні для організації та проведення Конкурсу.

4. Умови Конкурсу
4.1. Участь у Конкурсі можуть брати працівники всіх підрозділів Добропільської міської ЦБС, користувачі бібліотек, представники громади.
4.2. Для участі в конкурсі необхідно подати заявку, яка містить посилання на конкурсну роботу, оформлену згідно з вимогами.
4.3. Вимоги:
Робота на конкурс має бути оформлена у форматі відеоролика тривалістю не більше 3 хвилин, в якому учасник, висловлює своє враження про прочитану книгу – художній твір класичної або сучасної літератури. Відео на конкурс потрібно розмістити на каналі в мережі YouTube в період з 20 травня до 1 червня, для того щоб всі учасники конкурсу мали однакові шанси на успіх. Відео має бути доступним за посиланням.
Формат розповіді про книгу не регламентується. Оригінальність вітається, проте при створенні відеоролика рекомендується орієнтуватися на аналіз тексту обраного твору.
В описі до конкурсного відео обов’язково вставити фразу «Робота представлена на конкурс буктьюберів «В об’єктиві Я і КНИГА», який проводиться Добропільською міською централізованою бібліотечною системою. Місто Добропілля, 2019 р.»
4.4. Конкурсна робота має відповідати меті, бути змістовною та оригінальною, інформативною, емоційною та позитивною.
4.5. Організатори залишають за собою право розміщувати посилання на роботи учасників на професійних сайтах в мережі Інтернет (в тому числі в соціальних мережах).
4.6. Конкурсні заявки приймаються до 1 червня 2019 р. на електронну адресу mbo.dobrobib@gmail.com з поміткою «Конкурс буктьюберів».
5. Оцінювання конкурсних робіт
5.1. Переможець конкурсу визначається 29 вересня 2019 року о 12.00 по найбільшій кількості набраних лайків   (дізлайки   не враховуються).
5.2. Оголошення переможця  відбудеться 30 вересня 2019 р. у Всеукраїнський День бібліотек на офіційному сайті Центральної міської бібліотеки.
5. Фінансове забезпечення конкурсу
6.1. Для забезпечення підготовки, проведення Конкурсу та нагородження переможців в установленому порядку можуть залучатися благодійні внески, спонсорська допомога та інші надходження, не заборонені законодавством України.
6.2. Переможці Конкурсу нагороджуються відзнаками.




Додаток № 2
Затверджено 
Директор Добропільської міської ЦБС
_____________ О.В.Ладченко 
«___»__________2019 р.


Склад оргкомітету  конкурсу буктьюберів 
«В об’єктиві Я і КНИГА».

Ладченко О.В. – директор Добропільської міської ЦБС

Козачук І.О. – заступник директора Добропільської міської ЦБС

Шуман О.В. – зав. МБВ Добропільської міської ЦБС




Немає коментарів:

Дописати коментар