пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 30-річчя з дня виведення військ з Афганістану


Щорічно 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме в цьому році вшановується 30-та річниця виведення військ з Республіки Афганістан. До цієї дати в читальному залі Добропільської центральної міської бібліотеки розгорнуто виставку-реквієм «Афган – наша біль». В цей день у 1989 році, після десятирічної війни, було завершено виведення військ з Афганістану.

Виставка складається з двох розділів «Гірка пам'ять» та «Крізь пекло Афганської війни». Література представлена на виставці розповідає про війну в Афганістані та спогади воїнів-інтернаціоналістів. Доповненням виставки стали документи зібрані бібліотекарями – фото земляків-інтернаціоналістів, які приймали участь в тій війні, вірші поетів Великого Добропілля про війну в Афгані.

В білозерській- бібліотеці оформлено та експоновано виставку-спомин "Порох афганських доріг".
Бібліотекарі бібліотеки-філії № 3 підготували рекомендаційний список літератури "Афганістан: історія мужності" .
Бібліотека – філія №4  підготувала до цієї дати книжкову виставку "Свіча гіркої пам’яті", яка експонується в читальній залі. До уваги відвідувачів бібліотеки представлені книги про війну в Афганістан, статті із місцевих газет.
В дитячій бібліотеці-філії бібліотекаря для юних користувачів провели інформаційну хвилину "Військову форму одягли сини" .
З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

Немає коментарів:

Дописати коментар