четвер, 15 лютого 2018 р.

Ти - вічний біль, Афганістан

Афганістан… Відповідно до Указу Президента України від 11.02.2004 р., 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Цей день обрано не випадково. Він приурочений до річниці виведення військ СРСР з Афганістану. Саме 15 лютого 1989 року з Афганістану були виведені радянські війська, які протягом 10 років брали участь у війні на території цієї країни. Афганська війна – одна з найтрагічніших сторінок історії нашого народу, яка тривала вдвічі довше ніж Друга Світова.
Уже 29 років у нашій свідомості прописалося слово Афганістан не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього людського пекла. Щоб іще більше дізнатись про ті важкі для народу та для країни часи, про страшну історію подій, завітайте до читальної зали Центральної міської бібліотеки, де експонується виставка «Й досі болить Афганістан…». Вона перенесе вас у минуле та ознайомить з хронологією, причинами та наслідками тієї безглуздої війни. Супроводжує виставку відеоролик, змонтований відділом обслуговування, для наших земляків-афганців, який дає змогу користувачам побачити деякі постаті учасників цієї інтернаціональної війни. Доповнює виставку папка з фотографіями пам’ятників Донеччини загиблим воїнам-афганцям.
«Ми будемо довго пам’ятати і Вам забути не дамо» - таку назву має виставка віршів в бібліотеці-філії № 1, ​​яка експонована для широкого кола користувачів.
В читальній залі бібліотеки-філії №2 оформлено тематичну полицю "Афганістан: подвиг, біль, пам'ять...", яка приурочена черговій річниці виводу військ з Афганістану.
В дитячій-бібліотеці філії № 5 пройшов ранок пам’яті «Ти – вічний біль, Афганістан» з метою нагадування про історичні події афганської війни та виказання поваги і шани до воїнів-інтернаціоналістів. На однойменній тематичній виставці було представлено фото, відео та матеріали із книг та періодичних видань, які представляють події того часу більш детально та дають змогу доповнити, а й можливо, переосмислити деяку широко розповсюджену інформацію.
В наш складний час неможливо викреслити з пам’яті тих, хто загинув, як і тих, хто пройшов через пекло афганської війни. Вони й досі з нами – ті, для кого ця війна триває й досі – у спогадах, у снах, у думках. Вони, як ніхто, справедливо заслуговують на нашу шану й повагу. Пам’ятаймо про це…

Немає коментарів:

Дописати коментар