вівторок, 20 лютого 2018 р.

У їхніх серцях жила Україна. День пам'яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого відзначається День пам'яті Героїв Небесної Сотні. В цьому році відзначається четверта річниця від дня, коли відстоюючи права демократії, права і свободу на Майдані загинули 100 осіб, яких пізніше назвали "Небесною Сотнею".

З метою вшанування Героїв Небесної Сотні на абонементі ЦМБ розташована тематична полиця «Герої не вмирають». Документи, представлені на огляд, розповідають та нагадували про трагічні події Революції Гідності та постаті героїв Небесної Сотні, про мужність і героїзм наших співвітчизників. Окремо користувачів зацікавила книга Марка Рудневича «Я з Небесної Сотні» – повість про три вирішальні доби на Майдані.

В бібліотеці-філії № 3 18 лютого пройшла інформаційно – ілюстрована виставка «Вони поміж нас живі», присвячена вшануванню подвигу українців, загиблих під час Революції Гідності.

Мешканцям селища, відвідувачам, які відвідали бібліотеку в цей день, бібліотекарки за допомогою відеоматеріалу та матеріалу представленого на виставці розповідали про трагічні події Революції Гідності та постаті героїв Небесної Сотні. На розсуд читачів була презентована книга Марка Рудневича «Я з Небесної Сотні» – повість про три вирішальні доби на Майдані, яка зацікавила відвідувачів, своєю відкритістю та розсудом історичних подій на літературній ланці.

В бібліотеці-філії № 4 оформлена книжкова виставка «Пам’яті героїв Небесної Сотні», проведені хвилини мужності"А сотню вже зустріли небеса».
20 лютого в дитячій бібліотеці-філії №5 для юних користувачів було організовано хвилину слави, яку супроводжували відео матеріали та книжково-журнальна викладка - «Україна – країна нескорених».

Немає коментарів:

Дописати коментар