суботу, 23 грудня 2017 р.

Чарівний світ рукоділля


23 грудня в Центральній міській бібліотеці був незвичайний день.  Відбулося справжнє свято творчості та рукоділля - фестиваль майстрів Добропільщини. В цей день до бібліотеки завітали люди творчі - що вміють роботи "золотими" руками дивні речі, і готові поділитися своїм досвідом з іншими.

Це надзвичайне свято творчості і натхнення відбулось в рамках проекту з картування громад «Добропілля - територія змін», який здійснюється в межах проекту «Містки громадської активності» за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США). Півроку добропільці висловлювали свої побажання та ідеї з приводу організації культурного дозвілля в місті, а команда картувальників (Центральна бібліотека, ГО «ДЦМ Добро», ГО «ЦМР») шукала можливостей втілити пропозиції громади в життя. Так народилась ідея Фестивалю «Hand made», де майстрині мали можливість представити свою творчість під час виставки, поділитись своєю майстерністю під час майстер класів, а мешканці міста, від найменших до найстарших, отримали можливість цікаво та змістовно провести вихідний. Бібліотека на час фестивалю перетворилась на майстерню, галерею та розважальну платформу.
Бісероплетіння процес не з легких, потребується певна посидючість та терпіння. Свої  неповторної краси роботи на Фестивалі представила Крилова Тетяна.

 Клюєва Юлія займається також бісероплетінням та вишивкою. 

Дуже готувалася до фестивалю Жигуліна Тетяна. Багато  цікавих робіт саме новорічної тематики представила Тетяна на виставці.

  
Закорецька Лариса представляла свої вироби з паперової лози з фому та в техниці канзаші.
Сапунова Марія познайомила нас з технікою скрапбукінг. Перегортати ці альбоми, насолоджуватися дизайном, продуманим до дрібниць можна було довго, бо це по-справжньому цікаво. 
Роботи Солдатенко Анни підкорюють своєю виразністю, яскравістю. Дівчаткам тут важко обрати для себе щось, бо хочеться усе і одразу. Дорослі дівчата також приміряли на себе красу, милувалися та захоплювались рукотворними роботами.
 
Зі справжньою місією завітала на Фестиваль Пустовойтова Тетяна. Фігурки собачок з фетру та намиста в техніці валяння  продавалися з благодійними намірами полегшити життя безпритульних тварин. Місія виконана!
Роботи з фому представляла Діденко Людмила. Цікаві поробки з атласних стрічок демонструвала Яна Рубан.
Майстер клас по миловарінню провела Тетяна Хоружий. Ми й не гадали, що це такий захопливий процес, що відірватися було важко і дорослим,  і малечі. Майже кожен зробив собі подаруночок у вигляді кольорового, запашного мила.
 
 Тетяна Войтюк та Марина Кучеренко провели для дорослих майстер клас  по плетінню гачком. Тетяна майстер по в'язанню туніським плетінням, Марина в'яже класичним гачком. Зацікавлені жінки повторювали петелька за петелькою за майстринями, намагаючись повторити та зробити свій шедевр.
 А в цей час на абонементі Черкашина Дар'я проводила майстер клас по малюванню новорічної казки.  Кожен з учасників написав свій шедевр, свою казку.

 Продовжився Фестиваль майстер класом  від Тетяни Хоружий по виготовленню новорічної листівки. Знов таки, долучитися до творчого процесу бажаючих було велика кількість.


Хочеться висловити найщиріші слова подяки всім, хто долучився до організації та проведення свята. Представникам громадських організацій, журналістам, майстриням, гостям свята та бібліотекарям, які впродовж заходу дарували гостинність, забезпечували дружню та теплу атмосферу. Особливу подяку висловлюємо директору добропільської міської ЦБС Ладченко Олені Віталіївні, яка підтримує будь-які ініціативи, відкрита до експериментів та активно включається в процес перетворення бібліотеки на сучасний креативний культурний простір. 
А переможницею в святковому розіграші стала Кузьміна Тетяна, де розігрувався янгол-натхнення! Тетянка, як автор сувеніру, я бажаю щоб цей янгол став не тільки янголом-натхнення, а й янголом-хранителем! Вірте в дива, вони мають властивість збуватися! Даруйте дива, своїм близьким, своїм рідним! Отримуйте найвищу винагороду - посмішки, слова подяки, гарний настрій та позитив!

Немає коментарів:

Дописати коментар