пʼятницю, 19 травня 2017 р.

Комп'ютерна грамотність - запорука успішної роботи

19 травня в рамках роботи методуніверу на базі Добропільської ЦМБ відбувся черговий семінар "Комп'ютерна грамотність - запорука успішної роботи". Бібліотечні працівники Добропільської міської ЦБС давно вже усвідомлюють необхідність більше вивчати можливості комп'ютера в бібліотеках. Часто електронна машина сприймається з опаскою, але очевидно, що проблема міститься не в самому комп'ютері, а в його невмілому використанні. Задачею методичного відділу є навчити колег виконувати щоденні елементарні задачі за допомогою комп'ютера та відповідного програмного забезпечення. 
Продовжуючи дослідження щодо вивчення читацького попиту, Ірина Олександрівна Козачук підвела підсумки опитувань, анкетування та засідань фокус-груп. Надала декілька рекомендацій щодо організації роботи з цього напрямку  бібліотечної діяльності. 



Шуман Ольга Володимирівна в своїй доповіді розглянула питання залежності сучасних технологій та бібліотечного обслуговування. Комп'ютеризація бібліотек Добропільської міської ЦБС знаходиться на належному рівні. Кожна з 6 бібліотек має доступ до мережі Інтернет, та надає за його допомогою відповідні послуги користувачам. Перед библиотекарями стоять  завдання завжди бути на шаг попереду обізнаності користувачів. 

Корінецька Наталя Олександрівна - бібліотекар-філії № 2 поділилася з присутніми колегами знаннями щодо тегів та їх використання в бібліотечному маркетингу. Мета-теги, теги, як ключові слова в статтях на сайтах та блогах, хештеги в соцмережах -  це ті інструменти, які вже увійшли в наше життя. Як їх правильно використовувати та їх значення в пошуковому просторі Інтернету тепер знають всі бібліотекарі Добропільської  міської ЦБС.
Сучасна бібліотека взяла на себе функцію поширювати серед населення комп`ютерну грамотність, покращуючи якість життя людей. Але для цього, в першу чергу в бібліотеках повинні працювати ініціативні, активні бібліотекарі, які легко сприймають інформацію, вчаться і намагаються йти на випередження щодо покращення обслуговування в бібліотечних закладах.

1 коментар: