середу, 6 квітня 2016 р.

Із циклу: "Що ви там робите в бібліотеці?"

"Професіоналізм" - що це? Словник української мови роз'яснює цей термін як - "Оволодіння основами й глибинами якої-небудь професії. " Що таке професіоналізм в бібліотечній справі? Як можно оволодіти глибинами цієї професії, коли вимоги до роботи змінюються так часто, що ти ледь встигаєш орієнтуватися. Для сучасного бібліотекаря, а отже і для методиста, зараз стоїть дуже велика планка з написом "професіонал". Цінується не тільки швидке орієнтування в фонді, знання таблиці ББК, досвідченість в літературі класичній і сучасній, знання основних нормативних положень та ДЕСТів бібліографічного опису. Велика увага приділяється навичкам володіння ПК та програмним забезпеченням, яке виходить далеко за межі тільки офісних програм. Особливе значення мають особисті якості людини-професіонала, це - мобільність, здатність швидко реагувати на будь-які завдання, компетентність, пунктуальність, відповідальність і звичайно бездоганність у зовнішньому вигляді. А також в бібліотечній справі не обійтись без творчості і креативності.  
На мій погляд, важливо розуміти в нашій професії завдання і мету, потрібно знаходити джерела черпати енергію та натхнення для своєї справи. Якщо будь яка ланка в цьому ланцюзі відсутня... мабуть, то вже не професіонал, а просто працівник бібліотеки. Просто відповідальний працівник теж цінується, але, перевага завжди за професіоналами. 
Це просто ліричний відступ)
Що ми там робимо в бібліотеці, спитайте краще що ми не робимо))


Розробка серії макетів для білбордів на тему "Мир в Добропіллі" та "Культура в Добропіллі" 

2 коментарі:

  1. А на питання: "Що ви там, у бібліотеці, не робите?" - можна відповісти: "Не жалуємося, не спимо, не втрачаємо позитиву!"

    ВідповістиВидалити