понеділок, 11 квітня 2016 р.

Еко-флешмоб "Я - частина цього світу"


Повноправний  господар весни – місяць квітень.  Традиційно в цей час стартує екологічний місячник. В усіх містах України проходять акції, тематичні заходи, суботники тощо. Добропільці також активно долучаються до екологічної естафети. 
9 квітня за ініціативи працівників Центральної міської бібліотеки та підтримки творчої молоді у місті відбувся екологічний флешмоб «Я – частина цього світу»


Вихованці творчого колективу «Аеліта» та студії ведучих та шоу-програм «Престиж» підготували танцювально-тематичний перфо́рманс, мета якого полягала у приверненні уваги жителів міста до екологічних проблем.

До заходу  бібліотекарі підготували виставку-заклик  «Бережи планету» на центральній площі міста. Тут були представлені періодичні та науково популярні видання, фотоальбоми і багато цікавих матеріалів з екологічної тематики.  Всі бажаючі могли переглянути запропоновану літературу.
До участі у флешмобі долучилась ініціативна група «Клумбное движение» - це небайдужі жителі міста, які  на чолі з Мариною Кучеренко займаються озелененням добропільських  клумб. В цей день на клумбах навколо Палацу культури були висаджені кущі троянд. І сьогодні головним посилом учасників ініціативної групи до жителів міста став заклик цінувати і берегти те, що посаджено дбайливими руками земляків.
      Стрімко і динамічно розпочався захід. Під музику відбувалось танцювальне дійство, лунали заклики берегти природу,  ефектними були образи учасників - у червоно-чорних накидках  вони символізували найстрашніші екологічні катастрофи спричинені людством.  Завершився захід непомітно, як того і вимагають правила флешмобу. Учасники розчинилися в натовпі перехожих людей, створюючи ефект раптовості, порушуючи повсякденний хід життя і залишаючи у людей враження причетності до спільної справи.
І лише на перший погляд здається, що флешмоб – це експромт. Але насправді – це добре спланований захід. Колектив Центральної бібліотеки висловлює подяку за допомогу у підготовці та проведенні заходу начальнику відділу культури і туризму Добропільської міської ради Білоус Людмилі Миколаївні, директору палацу культури ш-ти «Добропільська» Гоголю Олександру Миколайовичу, керівнику студії «Престиж» Цецхладзе Лілі Романівні, керівнику  танцювального колективу «Аеліта» Ходневич Ганні Миколаївні, та всім небайдужим, хто прийняв участь у флешмобі.


Немає коментарів:

Дописати коментар