четвер, 10 березня 2016 р.

Початок роботи Пункту європейської інформації в Добропільській ЦМБ

Згідно запланованим заходам в рамках проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» розпочав свою роботу Пункт ЄІ в  Центральній міській бібліотеці м. Добропілля. Метою проекту є створення та організація активної діяльності Пункту європейської інформації у бібліотеці для надання мешканцям місцевої громади інформаційно-просвітницьких послуг і популяризації знань про ЄС, європейські цінності та європейський вибір України. 
Географічним положенням Донецької області, а також сучасною політичною ситуацією, в нашому регіоні зумовлено дефіцит незалежної інформації стосовно країн ЄС та євроінтеграції. 
В епоху Інтернет, звичайно, багато жителів міста мають підключення до мережі, але такі категорії користувачів, як люди похилого віку залишаються недостатньо інформованими та мають упереджені консервативні погляди відносно євроінтеграції. В бібліотеку вони приходять за книгами та періодичними виданнями, але не завжди находять об’єктивну інформацію саме стосовно ЄС. Пункт ЄІ надасть цій категорії користувачів можливість отримувати інформацію в комфортному приміщенні в зручний час, а також обговорювати проблемні питання з працівниками бібліотеки та іншими користувачами і робити власні висновки.
Молоде покоління – активні відвідувачі бібліотеки, бо бібліотека надає безкоштовні послуги доступу до Інтернет-мережі. Для цієї категорії Пункт ЄІ надасть можливість звернути увагу на європейські цінності, замислитися над своїм майбутнім. Позитивним результатом роботи стане залучення молоді до розвитку міжкультурних відносин, зацікавлення рівнем життя в країнах ЄС,  усвідомлення потреби планування свого майбутнього та  прагнення внести свій внесок у розвиток України, як держави демократичної та правової.
Пункт ЄІ в нашій бібліотеці дозволить користувачам отримувати інформацію та роз’яснення стосовно ЄС і євроінтеграції. Давно зрозуміло, що нашому суспільству потрібно змінюватися. Це зовсім не означає, що потрібно забути свою історію, культуру і свої цінності, але спираючись на досвід європейських країн, беручи з нього тільки найкраще, ми могли би зробити свою Державу сильною, успішною та процвітаючою.

Немає коментарів:

Дописати коментар