пʼятницю, 23 жовтня 2015 р.

Літературний колаж до 80-річчя Бориса Олійника

     Борис Олійник — автор понад 40 книг, віршів, есе, статей, які друкувалися в Україні, в усіх республіках СРСР, перекладались багатьма мовами. Відомий державний діяч: обирався депутатом Верховних Рад СРСР (з 1989 по 1991 рік — заступник Голови Ради Національностей Верховної Ради СРСР). 5 липня 2010 року Указом Президента України В. Ф. Януковича Бориса Ілліча Олійника призначено головою Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка. 
     22 жовтня 2015 року  Борис Олійник відзначив свій 80-річний ювілей. Письменника вітали політики і діячі культури. Бібліотеки нашої системи не залишились в стороні і приєднуються до поздоровлень і побажань довгих літ життя. 
     З нагоди святкування 80-річчя відомого українського поета, лауреата багатьох літературно-мистецьких премій та нагород Бориса Ілліча Олійника в Центральній міській бібліотеці для широкого кола користувачів на тематичній полиці «У дзеркалі слова» були представлені збірки поезій, книги, присвячені життю знаного письменника, політика, громадського діяча, який знайшов шлях до сучасного читача, та здобув народне визнання.
     З 20 жовтня 2015р. до 80-річчя від дня народження Бориса Ілліча Олійника в бібліотеці-філії №1 була представлена викладка творів автора «Я в центрі кола, визначенім сонцем» В читальному залі для широкого кола користувачів розташувався творчий доробок поета Бориса Олійника, який викликав цікавість та питання у користувачів бібліотеки–філії №1. Вітаємо письменника з ювілеєм !
     Бібліотека-філія№2 підготувала ряд заходів до цієї дати. На абонементі оформлено персональну книжкову поличку «Поет совісті народу», на якій представлено твори видатного поета. Для учнів старших класів, вчителів української літератури підготувлено інформлисток "Я тим уже боржник, що українець зроду...", в якій висвітлено інформацію про життєві здобутки відомого поета; про творчість Б. Олійника та його нагороди. 
     В бібліотеці – філії №3 презентовано книжково - ілюстративну поличку присвячену творчості письменника. Тут відображено творчу спадщина поета. 
     Життєвому та творчому шляху Бориса Олійника бібліотекарі бібліотеки – філії №4 присвятили бібліографічний огляд "У дзеркалі слова" для старшокласників. Школярі дізналися про те, що в поемах цього поета завжди міститься особливий вибуховий матеріал підтексту, що основою його віршів є любов до свого народу і вірність йому, романтична чистота почуттів і повна гармонізація переконань та вчинків, людська надійність і порядність у всьому. Бібліотекар Піщенко Н.В. запропонувала учням збірки поезій Бориса Олійника: "Рух" (1973), "Істина" (1976), "Сива ластівка" (1979), "У дзеркалі слова" (1981), "Основи" (2005), велику кількість бібліографічного матеріалу з довідників та хрестоматій, короткі відео-подорожі "Сторінками творчості Б.Олійника" (з мережі Інтернет). Проведений бібліографічний огляд допоможе учням орієнтуватися у змісті збірок поета та швидко підготуватися до виконання класних та домашніх завдань, присвячених творчій спадщині Бориса Олійника.

Немає коментарів:

Дописати коментар