четвер, 25 лютого 2021 р.

Лесі Українці 150

У 2021 році весь культурний світ відзначає 150-річчя від дня народження Лесі Українки – поетеси, яку називають геніальною дочкою українського народу, красою і гордістю нації. Мабуть, немає жодного  українця, хто не знав би це ім’я… Часто звертаємося ми своїм розумом і серцем до цієї величавої постаті, яка понад усе любила Україну.

До ювілею поетеси бібліотеки Добропілля, використовуючи традиційні наочні форми роботи, запропонували читачам надихнутись поезіями та драматичними творами Лесі Українки, звернутись до біографічних та літературознавчих матеріалів, познайомитись з творами сучасних письменників, присвяченими видатній представниці українського народу. Кожен охочий має змогу завітати до найближчої книгозбірні та обрати видання до смаку. Книжкові виставки будуть доступні до перегляду протягом березня-квітня:


Безліч цікавого відео- та аудіоматеріалу, досліджень життя та творчість поетеси представлено на інтерактивній виставці «Душею щира українка», яку підготували працівники Добропільської міської бібліотеки-філії №1.
 

До ювілею поетеси, бібліотекарки Центральної міської бібліотеки разом з вихованцями Центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю підготували анімаційний фільм за твором «Лісова пісня». Процес створення персонажів й фільмування допоміг учасникам прикинутись поезією  Лесі Українки.
 

Разом з Дитячою бібліотекою святкували день народження Лесі Українки учні 4 класу школи №19. Діти ще раз згадали факти біографії й етапи творчості видатної поетеси. Успішне проходження вікторини наприкінці заходу підтвердило добре засвоєнні знання.


У Святогорівській сільській бібліотеці відбулась година поезії «Її вірші, мов перла многоцінні…», під час якої діти читали вірші Лесі Українки й знайомились з літературою, представленою на книжковій виставці «Дочка Прометея».

Немає коментарів:

Дописати коментар