вівторок, 16 лютого 2021 р.

День пам'яті жертв Голокосту

27 січня міжнародна спільнота вшановує пам’ять жертв Голокосту.

Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, і незліченної кількості представників інших нацменшин, породжене ненавистю і фанатизмом, затятим расизмом і принизливими забобонами, які панували тоді в фашистській Німеччині.

Історію неможливо повернути назад, але необхідно розповідати про неї всю правду, аби не повернутись до сумних сторінок в майбутньому. Намагаючись донести інформацію про трагічні події в історії людства якнайширшому колу користувачів, працівники бібліотек Добропільської територіальної громади підготували книжкові виставки та тематичні полиці, на яких експонували публіцистичні та художні твори, копії архівних документів, спогади та свідчення очевидців, використавши як традиційне оформлення в читальних залах, так і онлайн-форми.

Центральна міська бібліотека запропонувала увазі користувачів віртуальний анотований список літератури «Шість мільйонів сердець». Ознайомившись на сайті з виданнями, наявними в фонді книгозбірні, читачі мали змогу завітати до бібліотеки особисто й взяти уподобану книгу додому.

Інформаційна сторінка, підготована Добропільською дитячою бібліотекою-філією №5, познайомила з історією запровадження Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту та змусила відвідувачів блогу відчути біль та жах під час перегляду фотофактів трагічних подій. 

Інтерактивна презентація «Шість мільйонів сердець», підготована Добропільською міською бібліотекою-філією №1, познайомила читачів з електронними виданнями відповідної тематики, що знаходяться у відкритому доступі на сайті бібліотеки української літератури УкрЛіб.

Бібліотеки-філії селищ Вірівка, Світле, Святогорівка запросили мешканців скористатись матеріалами тематичних полиць «Свіча Голокосту не згасне» й «Не заклик до помсти, а пам'яті дзвін».

Працівники Білицької бібліотеки-філії №4 запросили школярів на перегляд та обговорення документального фільму «До дня пам’яті жертв Голокосту». Бібліотекарі звернули увагу на важливість дотримання принципів толерантності, належного ставлення до полікультурних, загальнолюдських цінностей, поваги до всіх етнічних і релігійних груп.

Користувачі Ганнівської сільської бібліотеки-філії мали нагоду відвідати годину пам'яті «Скорботна свічка пам'яті святої», під час якої познайомились з художніми та документальними виданнями про події 1933-1945 років та переглянули документальний фільм «Крик чорнозему».

Основна мета заходів, проведених бібліотеками – формування історичної пам’яті мешканців громади, просвітницька робота, виховання толерантного ставлення та поваги до особистості, не зважаючи на расу, націю, віросповідання.


Немає коментарів:

Дописати коментар