середу, 17 лютого 2021 р.

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниця закінчення збройної інтервенції до Афганістану.

Протягом лютого користувачі бібліотек Добропільської територіальної громади мали змогу ознайомитись з представленою на виставках літературою, наявною в фондах. Це хроніка подій, спогади очевидців, списки полеглих донеччан, законодавчі акти на підтримку учасників бойових дій, художні твори:

 

Працівники Добропільської центральної міської бібліотеки 11 лютого запросили учнів старших класів на вечір-зустріч з воїнами-інтернаціоналістами. Дану форму роботи було обрано не випадково. Живе спілкування з безпосередніми учасниками бойових дій в Афганістані надало можливість юнакам глибше зрозуміти поняття обов’язку й мужності, людяності й гуманізму. Діти проводили паралелі між афганськими подіями й сьогоденням Донбасу, з’ясовували різницю між миротворчою операцією та вторгненням на територію іншої держави.


  

Бібліотекарки Білицької книгозбірні запросили користувачів на перегляд документального фільму «Чужа війна», після якого згадали поіменно усіх земляків, полеглих у безглуздій війні. Відвідувачі заходу вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Афганська війна тривала вдвічі довше ніж Друга світова й залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.

Немає коментарів:

Дописати коментар