вівторок, 16 лютого 2021 р.

Пам'яті героїв Крут

29 січня Україна вшановує пам’ять Героїв битви під Крутами. Бій під станцією Крути тривав три дні, таким чином добровольці ціною власних життів утримали столицю на час, необхідний для укладання Брест-Литовського миру, який де-факто означав міжнародне визнання Української держави, і став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

До цієї дати Центральна міська бібліотека запросила старшокласників на історичний урок  «Пам`яті Героїв Крут». Ознайомившись з літературою та переглянувши документальний фільм, юнаки й дівчата поставили собі питання: «Чи зміг би я пожертвувати власним життям заради Батьківщини?»


Працівники Білицької бібліотеки запропонувала користувачам доєднатись до відео-перегляду «Пам’ятай про Крути», під час якого розповіли про трагічну подію що відбулася більш ніж 100 років тому.



Користувачі Новодонбаської сільської бібліотеки мали змогу завітати на історичну годину «У вінок пам’яті Героям Крут».

У Світлівській сільській бібліотеці було організовано книжково-ілюстративну виставку «Біль мого народу – Крути».


Віддалені користувачі мали змогу ознайомитись з віртуальними продуктами. Бібліотекою філією №1 було створено інтерактивний інформаційний плакат «Навіки молоді – герої Крут», який містить документальні та художні матеріали, що знайомлять з історичними подіями. Працівники дитячої бібліотеки підготували інтерактивну сторінку «Бій за майбутнє» на основі інформаційних матеріалів Українського інституту національної пам’яті.


Немає коментарів:

Дописати коментар