пʼятницю, 7 грудня 2018 р.

Свято мужності і честі в бібліотеках Добропільської міської ЦБС

Щорічно з 1993 року 6 грудня відзначають одне з найважливіших свят в нашій країні - День збройних сил України. В цей день святкують загальне професійне свято усі українські військовослужбовці та скріплюється бойове братерство між усіма військами нашої держави: сухопутні, повітряні та військово-морські. Збройні сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України , охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України.


Для того, щоб показати військовим, наскільки вони цінні для нашої країни, зазвичай у цей святковий день проходить чимало урочистих заходів по всіх куточках нашої держави. Так і в Добропільській Центральній міській бібліотеці був проведений святковий захід «Свято мужності і честі» з учнями молодших класів НВК №7 на якому діти приєдналися до привітань всієї країни на адресу наших славних військовослужбовців, ветеранів і новобранців, солдатів і офіцерів, генералів та адміралів.

Спеціалістами ЦМБ також підготовлено  віртуальну виставку «На варті нашої безпеки».

В бібліотеці-філії № 3 відбулася інформаційна година «Професія захищати Вітчизну» з відвідувачами. Бібліотекарки розповідали про історію виникнення і сьогодення української армії. Бібліотекар Крицька І.О. на абонементі декламувала патріотичні вірші. Тим, хто поспішав по своїм вправам працівники бібліотеки надали можливість ознайомитися з викладкою літератури «Від серця дитини до серця солдата», де були представлені документальні та художні твори, матеріали з періодичних видань про історію і сьогодення Збройних Сил України. 
Увазі відвідувачів бібліотеки-філії № 4 до цього дня представлена книжкова виставка «Слава Україні! Героям слава!» Книги розкриють сутність українського воїна – від часів козаччини та походів Богдана Хмельницького, від козацьких отаманів до сучасного воїнства: від «Заповіту борцям за визволення» Володимира Винниченка, «Гена воїна» Руслана Горового до «Рейсу» Сергія Лойка, «Добровольчих батальйонів» колективу авторів. Від козака – характерника, від звичайного козака з минувшини передався ген захисника кожному українцеві, що любить свою країну, цінує захист своєї родини та спокій мирного неба. Але й ніколи не скаже «моя хата скраю», коли опиниться перед фактами окупації своєї Батьківщини. Завжди, в усі часи наш народ боронив свою землю і своє право незалежності. Саме Збройні сили України захищають країну, даючи багатьом можливість продовжувати життя заради майбутнього – дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар