четвер, 19 жовтня 2017 р.

Презентація досвіду роботи Добропільської міської ЦБС на областному семінарі

19 жовтня Управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації, Донецьке обласне відділення Української бібліотечної асоціації та Центральна міська публічна бібліотека м Краматорська організували і провели семінар «Розвиток бібліотек в умовах реал-тайму: проекція на майбутнє».
Мені випала честь представляти досвід роботи Добропільської міської ЦБС на тему "Комп'ютерні технології та розширена віртуальна реальність в бібліотеці". А нам є що сказати за даною тематикою, адже в нашій системі і дійсно дуже активно використовуються інформаційні технології. Моя доповідь була основана на статті "Досвід роботи Добропільської міської ЦБС щодо  впровадження інноваційних форм діяльності, технологій, устаткування" та доповнена розповіддю про  пошук нових можливостей створення віртуальних виставок.  
Зацікавлення та великий інтерес у колег викликав наш досвід роботи. Мене запитували про те, хто ж веде сайти в наших бібліотеках і дуже дивувалися, коли я відповідала що  бібліотекарі. Було запитання також щодо використання програми Excel, чи допомагає штатний програміст в розробці інновацій, на що я відповіла що програміст в нас є, але його обов'язок налагоджувати програмне устаткування та роботу комп'ютерного парку. Шкода, звичайно, що програміст наш далекий від нюансів бібліотечної справи, тоді б ми точно "гори згорнули" :)
Дуже приємно що наш досвід роботи отримав успіх і я хочу зауважити що це наша спільна, злагоджена робота всього колективу ЦБС, яка можлива завдяки чуйності, відповідальності та старанності кожного з фахівців Добропільської міської ЦБС. Не дивлячись на недостатнє фінансування, на недосконале законодавство у галузі бібліотечної справи, ми з вами добре робимо свою справу. І все у нас вийде! Хочу сказати велике спасибі Вам, колеги, за підтримку ідей та інновацій, за шалені фантазії, які здається не можливо відтворити в житті, але я ще й ще раз переконуюся що ми з вами можемо все! 
Всі гіпер-посилання в презентації активні. Тисніть сміліше, щоб дізнатися більше! 

1 коментар:

  1. Ну і хотілося б додати, що потрібно переглядати формат бібліотечних семінарів. Можливо варто придивитися до інтерактивних, динамічних форми роботи, які б були цікаві для всіх. В вік комп'ютерних технологій, на мою думку, потрібно уникати читання інформації з листочка, яку можна знайти в Інтернеті, як і суцільного дрібного тексту на слайдах.

    ВідповістиВидалити