вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Віртуальна виставка

Зростання популярності Інтернету та інтенсивне впровадження нових інформаційних та комунікаційних технологій у бібліотечну практику висувають нові вимоги до бібліотекарів, змушуючи їх по-новому поглянути на свою професію та традиційні бібліотечні функції.

У цьому контексті важливе місце в структурі бібліотечно-інформаційної діяльності займає виставкова робота, що є засобом розкриття інформаційних ресурсів книгозбірні, її візитною карткою, відображаючи стиль бібліотеки і творчі можливості персоналу.

У сучасних умовах віртуальна бібліотечна виставка стає ефективним інструментом не тільки надання доступу до інформаційних ресурсів з різної тематики, а й ефективним засобом інформування віддалених користувачів про нові надходження. Варіативність інструментів виконання, наявність численних сервісів з багатим функціональним набором, видова багатоманітність в організації віртуальних виставок сприяє розвитку творчості, збагаченню досвіду бібліотекарів і визначає такі притаманні віртуальній бібліотечній виставці риси, як актуальність, динамізм, оперативність.

Сервіс Тhinglink дозволяє швидко створити віртуальну виставку, використовуючи ресурси інтернет-середовища, що розкривають зміст, а також надають доступ до матеріалів бібліографічного, фактографічного, енциклопедичного характеру, що існують в електронному вигляді і доступні через мережу Інтернет.
Ось така вийшла віртуальна виставка в процесі тестування Тhinglink:

Поки що саме Тhinglink, на мою думку, найбільше підходить для створення віртуальної виставки. Він дає можливість максимально розкрити презентовані в бібліотеці виставки і надати дистанційному користувачу максимальну інформацію про експозицію, що демонструється в бібліотеці, а також про літературу, яка на ній представлена.

Детальна інформація щодо сервісів, які можна використовувати для створення віртуальної виставки представлена в презентації  підготовленій зав. сектором краєзнавства Мурманської бібліотеки Орешко М.А.

Немає коментарів:

Дописати коментар