понеділок, 23 жовтня 2017 р.

Заходи Добропільської міської ЦБС щодо відзначення 500 річчя Реформації в Донецькій області

У 2017 році весь християнський світ відзначає 500-річчя від початку масштабного духовного відродження, яке назавжди змінило хід історії. Початком Реформації прийнято вважати виступ німецького ченця Мартіна Лютера 31 жовтня 1517 року, який у цей день прибив 95 тез до брами собору у Віттенберзі. Соціальні явища, породжені Реформацією, є одними з найбільш впливових в історії людства. Західна цивілізація немислима без здобутків Реформації; до них можуть долучитись і українці.

За Указом Президента України №357/2016 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації» у бібліотеках Добропільської міської ЦБС проведено цикл заходів. В бібліотеці-філії № 4 проведено відео-перегляд для юнацтва. Головним завданням перегляду фільму «Історія Дня Реформації» для учнів 9 класу ЗОШ № 10 було ознайомлення із життєвими цінностями Реформації, заклик до оновлення всіх сторін особистого й суспільного життя згідно з біблійними принципами.

В бібліотеці-філії№ 2 провели заплановані заходи:
- Інформаційні бесіди з читачами;


Бібліотечні працівники дитячої бібліотеки-філії № 5 поставили завдання познайомити громаду із життєвими цінностями Реформації, закликати до оновлення всіх сторін особистого й суспільного життя. Тому в читальному залі бібліотеки було організовано перегляд видань під назвою «Історія нашої держави: особливості Реформації на Україні». Протягом цілого тижня користувачі мали змогу познайомитись з історією розвитку церковного життя в нашій країні, наслідками Реформації. Для невеликого кола учнів старшого шкільного віку (користувачів інтернет-центру) був проведений невеликий огляд з показом нового трейлеру фільму «Лютер», який було створено до цієї дати.
На абонементі бібліотеки-філії №3 для читачів представлена виставка «Спадкоємці реформаціі». На виставці читач знайде такі книги, як «Всесвітня історія в питаннях та відповідях», «Історія папства», «Новий релігіозний довідник», дитяча енциклопедія «Я пізнаю світ релігії». У всіх цих книжках знаходяться відповіді на питання відносно теми Реформації, а також історичні портрети її засновників – Мартіна Лютера, Жана Кельвіна, Ульріха Цвінглі, та інш. Доповнюють виставку іллюстрації, та додаткова інформація, взята з мережі інтернет.

Немає коментарів:

Дописати коментар