понеділок, 29 серпня 2016 р.

День шахтаря та День міста в бібліотеках Добропільської міської ЦБС

Якщо спитати у будь-якого жителя Добропілля, яке свято є найбільш улюбленим серед жителів, то відповідь буде однозначною – День шахтаря. Бо вугілля для нашого міста – запорука життя і добробуту його мешканців, поступального соціально-економічного розвитку всього шахтарського регіону. Тому і День міста завжди святкується разом з цим найвагомішим професійним святом.
Добропільська Центральна міська бібліотека до Дня міста і Дня шахтаря підготувала масштабну книжкову виставку-подяку «Диво-перлина – моє Добропілля». Виставка містить чотири розділи, в яких охоплено різні сторони життєдіяльності міста і тих, хто складає його славу і гордість – гірників.


Напередодні свята, бібліотека-філія№2 спільно з Білозерським ОКЦ  провели   літературно – ігровий  колаж:  «Ми - маленькі шахтарчата   славим своє місто».

Мета  заходу: познайомити дітей з професіями шахтарської галузі, підвищення  престижності  шахтарської праці; розвивати знання та уявлення дітей про професію шахтаря.
Малеча із задоволенням приймали участь у змаганнях та цікавих конкурсах а наприкінці всі переможці та учасники отримали солодкі презенти. 


В серпні бібліотека-філія № 4 демонструє широкому колу читачів книжкову виставку «Трудовим шляхом», присвячену Дню шахтаря. 
Запропоновані виставкові книги ознайомлять з важкими здобутками шахт Донбасу, розкажуть 
історію будівництва, нададуть факти та показники. А також познайомлять з легендарним Шубіним, що може вплинути на долю шахтаря.
Бібліотека пропонує відвідати книжкову виставку «Трудовим шляхом» та розповісти, можливо, цікаві історії, які передаються від дідуся до онука, пов`язані з шахтою, а бібліотекарі їх занотують та збережуть.
В місті Білицькому День міста святкують в кінці липня. В бібліотеці-філії № 4 функціонує книжкова виставка «Барви рідного краю», приурочена до цього свята, яка розрахована на широке коло користувачів. На виставці представлені тематичні папки «Білицьке – рідне місто», «Відомі люди міста Білицьке», мапа міста для бажаючих ознайомитися з найвіддаленішими вулицями шахтарського містечка, поетичні збірники місцевих поетів.
Свято шахтаря є одним з найяскравіших свят в нашому регіоні. В цей день завжди лунають привітання зі сцени, відбувається святковий концерт, вибухають залпи салюту.  Шановні шахтарі, нехай праця ваша має гідну заробітну платню, нехай вона буде по-максимуму безпечною, нехай над нашим Донбасом буде тільки мирне небо!

Немає коментарів:

Дописати коментар