неділю, 18 вересня 2016 р.

Професія - бібліотекар

Бібліотекар - хто він? Що робить бібліотекар? Чому вчиться? Про що мріє? Що повинен знати? До Всеукраїнського Дня бібліотек, який відзначатимуть всі бібліотекарі країни 30 вересня, в Центральній міській бібліотеці підготовлена виставка-презентація "Професія - бібліотекар". Зазвичай, навіть постійні користувачі бібліотеки не завжди розуміють, що в обов'язки бібліотекаря входить не тільки видача книжок та облік відвідувань та книговидачі. Організовуючи виставку, бібліотекарі намагалися найбільш повно розкрити багатогранність бібліотечної професії. "Хто він сучасний бібліотекар?", "Що повинен знати бібліотекар?", "Образ бібліотекаря в художній літературі" - представлена  література дає відповіді на ці запитання розділів. Доповнює виставку образ ляльки-бібліотекарки, зв'язоної гачком та колекція книжок у міні-форматі, які зберігаються у спеціальних міні- книжкових шафах. 

Бібліотечна справа зараз покладає великі вимоги на бібліотечного працівника. Адже сучасний бібліотекар повинен бути фахівцем з інформаційних технологій, культурологом, соціологом, піарщиком, дизайнером, журналістом, блогером, літератором, психологом, актором та просто «жвавим» бібліотекарем, який здатен вчитися ПОСТІЙНО. 
Професія бібліотекаря вимагає ерудованого, креативного, комунікабельного, розумного, інтелектуального, творчого фахівця своєї справи. Але найважливішою місією сучасного бібліотекаря залишається допомога людям. Допомога ця може біти дуже різною - просто спілкування, чи пошук потрібної інформації, чи допомога в опануванні комп'ютера, чи порада якоїсь цікавої книги, чи просто підтримка добрим словом.
Звернення до читачів закликає використати унікальну можливість та зазирнути «за куліси» бібліотечного життя. Тож користувачам пропонується  на деякий час самим стати бібліотекарем, щоб ознайомитися з повсякденними завданнями бібліотечних працівників. Виставка тільки но почала діяти і можливість скористатися цією пропозицією є у бажаючих до кінця вересня.
Обожаю свою работу… Три стопки бумаг. 
Первую надо сделать срочно, 
вторую — очень срочно, а третью — вчера!
С сайтаhttp://www.inpearls.ru/

P.S. Лялька-бібліотекарка зв'язана мною  спеціально для цієї виставки за своїм власним образом і подобою :)


Нехай до наших бібліотек читачі йдуть тільки в такому настрої, як в цій пісні:

Немає коментарів:

Дописати коментар