вівторок, 23 серпня 2016 р.

День Державного Прапора України в бібліотеках Добропільської міської ЦБС

На загальнодержавному рівні свято Державного Прапора України  встановлено указом Президента України Леоніда Кучми № 987/2004 «Про День Державного Прапора України» від 23.08.2004. Цей указ було доповнено Указом Президента України Віктора Ющенка № 602/2009 «Про внесення змін до Указу Президента України від 23 серпня 2004 року N 987», яким було засновано підняття Прапора України у День Державного Прапора України і під час інших державних свят та проведення загальнодержавних заходів.
18 вересня 1991 року Президія Верховної Ради України своєю Постановою «Про прапор України» фактично надала синьо-жовтому біколору статус офіційного прапора країни. З цього дня під цим прапором починають зустрічати іноземних гостей, приймати присягу військовослужбовці, працювати посольства України, він вивішується в ООН.
«Крилатий вітер розвиває стяг –
Блакить із золотом на нім переплелися.
Наш прапор майорить неначе птах:
Народ не вмер й нікому не скорився!»
В бібліотеці-філії № 2 відбулася інформаційна година «Державний прапор– святиня народу». Були присутні діти  соціально значущої категорії.

Основною метою заходу було розширити знання учнів з національної символіки, докладніше ознайомитися з історією і значенням Державного Прапора як символу держави; сприяти формуванню національної свідомості учнів; виховувати почуття патріотизму, розуміння своєї причетності до долі України.
На відділі абонементу в бібліотеці-філії № 4  презентується книжково-ілюстративна виставка«Прапор – символ державності України» для широкого кола відвідувачів бібліотеки. Виставка присвячена державному святу Дню Прапора, що відзначається щорічно 23 серпня.
22 серпня у відділі обслуговування Дитячої бібліотеки-філії №5 було організовано перегляд матеріалів під назвою «З днем державного прапора, Україно!». Відвідувачам представлено підбірку періодичних видань, історичних творів, які висвітлюють історію державних символів.

Святкування Дня Державного Прапора в Україні спрямовано на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України, виховання поваги громадян до державних символів країни. 

Немає коментарів:

Дописати коментар