середу, 4 листопада 2015 р.

9 листопада - День працівників культури і аматорів народного мистецтва

Професія культурного працівника, особлива, вона покликана дарувати радість душі, наповнювати високими і світлими почуттями, вчити розуміти прекрасне. З 2014-го року, відповідно до Указу Президента України від 30 грудня 2013-го року № 717/2013, День працівників культури і аматорів народного мистецтва став відзначатися 9-го листопада, спільно з Днем української писемності та мови. Адже дійсно культура і  рідна мова взаємопов’язані поняття. Відродження, збереження, розвиток і пропаганда національної культури і мови займає першорядне місце в діяльності всіх закладів культури нашого міста.  
Велике спасибі культпрацівникам клубних закладів, працівникам ЦДЮТ, вихователям музичних шкіл, бібліотечним спеціалістам за збереження духовності в нашому місті. Саме завдяки вашій праці людські серця тремтять і б'ються, і саме в цей момент людина починає відчувати що є такі почуття, які не висловити словами, їх можна відчути тільки душею.  
Не можливо бути працівником культури і бути бездуховною людиною. Для успішної праці необхідні такі якості як творчість, креативність, духовність, розуміння значущості своїх дій. Згадайте, які чудові концерти до різноманітних дат проходять в нашому місті. Яскраві та запальні танці танцювальних колективів, дзвінкі голоси  вокалістів, витонченість і досконалість виконання вихованців музичних шкіл завжди дарують тільки позитивні емоції. Важко уявити, яка велика задача стоїть перед керівниками цих гуртків  -  потрібно вкласти частину душі в своїх вихованців. Тоді вони і досягають висот своєї майстерності, займають перші місця в обласних, державних і міжнародних конкурсах.
9 листопада являється святом і аматорів народного мистецтва. Ви захоплюєтесь вишивкою, плетінням із лози, художнім розписом, керамікою, плетінням? Це і ваше свято також! Зберігайте традиції, передавайте свої знання іншім поколінням, поділіться своїм досвідом та майстерністю. Витвори «золотими» руками також здатні доторкнутися до тонких граней людської душі.
 А ви давно були в бібліотеці? Сучасна бібліотека це не просто книгозбірня, це повноцінно працюючий інформаційно-культурний центр. Працівники бібліотеки продовжують ламати стереотипи і уяву про свою діяльність. Сучасний бібліотекар не просто хранитель книг, це досвідчений професіонал, інтелектуальна і різнобічно розвинена особистість, яка здатна успішно нести в суспільство знання. Комп’ютерні технології внесли великі корективи в роботу сучасного бібліотекаря, але це не заважає йому виконувати свою важливу місію – прищеплення любові до книги та читання.
Бути працівником культури важко, люди не одразу розуміють значущість цієї професії. Ми не спасаємо життя, як медпрацівники – ми лікуємо людські душі. Ми не розшукуємо шахраїв і злочинців, як працівники правоохоронних органів – ми шукаємо тільки натхнення. Ми нічим не торгуємо, як працівники торгівлі – ми можемо запропонувати тільки їжу духовну. Але незримою силою праця культурних працівників формує національну спільність, робить нашу культуру неповторною, помітною серед світових культур.
Зі святом Вас, працівники культури і аматори народного мистецтва! Своєю працею та силою духу ви звеличуєте велич нашої країни, саме завдяки вашій ініціативі  і творчій думці здійснюються добрі переміни у нашому суспільному житті. Нехай не покидає вас натхнення, добрий гумор і творчій запал. Бажаю міцного здоров’я, сонячних днів, взаєморозуміння і любові. Нехай здійснюються ваші життєві плани, надії і мрії. Миру всім нам і душевного спокою.

Немає коментарів:

Дописати коментар