вівторок, 24 листопада 2015 р.

21 листопада Україна святкувала День Гідності та Свободи

      В українському календарі з’явився ще один пам’ятний день. Президент України    П. О. Порошенко підписав Указ про День Гідності  та  Свободи, який ми  українці, віднині і навіки будемо відзначати  21 листопада.  Його мета – це утвердження в Україні  ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної  інформації про доленосні події  в країні, а також віддання  належної шани патріотизму  й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей.
                      ЦМБ
        Бібліотека- філія № 5 
       На абонементі Центральної міської бібліотеки експонується тематична полиця «У Революції гідності – доля народу», присвячена Дню Гідності та Свободи. 
         В бібліотеці-філії № 5 працівниками підготовлено прес - реліз «Україна – територія гідності і свободи». Виставлення містить матеріал, який має за мету ознайомити учнів з історією виникнення свята: пояснити поняття « гідність» та «свобода» ; формувати розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині та стати на захист державних інтересів країни.
      В бібліотеці- філії № 1 до цього свята підготовлено інформ-хвилинки " Велична і свята, моя ти Україно".
    14 листопада, у рамках відзначення Дня Гідності та Свободи бібліотека-філія№2 провела патріотичну годину «Україна – країна гідності і свободи». На захід запросили вихованців дизайн-студії «Сувенір» Білозерського ОКЦ. Мета заходу: зацікавити дітей історією свого народу та країни; виховувати почуття патріотизму, національної гідності, гордості за свою Батьківщину. Ведучі (керівник гуртка Лєпілєна Л.Ч. та бібліотекар Демчук Л.М.) довели до відома гуртківців інформацію про запровадження Президентом України Петром Порошенком нового свята під офіційною назвою «День Гідності і Свободи». Потім зробили екскурс в історію нашої держави, нагадали її трагічні події і роки, ті лихоліття, які пережив український народ, борючись за незалежність і свободу рідної держави, зупинились на листопадових подіях 2013 р., коли тисячі свідомих українців піднялися на Революцію гідності. Діти переглянули відеоролик «Воины Света – Небесная Сотня» і простежили хронологію подій Євромайдану.
Бібліотека-філія № 2
 На закінчення ведучі сказали: «Батьківщина – це рідний край, у якому людина народилася і живе. Ми повинні любити і шанувати свою Батьківщину, пишатися нею і все зробити для того, щоб наш рідний край став ще кращим, бо Батьківщина у кожного одна. Наша Батьківщина – це Україна.»  

Бібліотека-філія № 3
      У рамках  відзначення  Дня  Гідності та Свободи  в читальному залі бібліотеки-філії № 3 експонувалась інформаційна поличка, присвячена патріотизму й мужності громадян. Для користувачів на їх розсуд, була презентована книга з фонду нашої бібліотеки Романа Лубківського «Янгол у снігах». Бібліотекарі ознайомили читачів, про своєрідне відображення доленосних  подій  і настроїв, що завершилися українською Помаранчевою революцією у  листопаді – грудні 2004року.  

В бібліотеці-філії № 4  до свята демонстрували Викладку літератури "Україна - територія Гідності та Свободи" А також було проведено бібліотечну інформину "Україна гідна Свободи"
День Гідності та Свободи який відзначається 21 листопада - це день, який змінив хід історії України. Сподіваємося що це лише початок до кращого майбутнього. Надія на добрі зміни в нашому суспільстві та Державі не покидає українців. Миру всім нам!

Немає коментарів:

Дописати коментар