вівторок, 18 січня 2022 р.

Душею з Донбасом

 13 січня виповнилося 90 років від дня народження українського письменника Івана Костирі.

Іван Сергійович Костиря відомий в Україні письменник, літературна діяльність якого була тісно пов'язана з краєзнавством, з оспівуванням рідної землі, місцями, де він народився, виріс, жив. Такими краями стали для письменника Дніпропетровщина та Донеччина.

За своє життя Іван Костиря встиг написати близько сорока книг для дітей та дорослих. Краєзнавча тематика знайшла відображення в таких книгах як  «Думы о Донбассе», які мовою легенд, переказів, оповідок, бувальщин розповідають про Донецьку землю, її природу, минуле й сучасне, її людей; «Слово о Донецком крае» - своєрідна літературна історія Донбасу. Ще в доробку письменника - «Думи про Дике Поле» і «Думи про Донецький кряж», в яких цікаво розповідається про далеке минуле і сьогодення Донбасу, його заповідну природу та підземні скарби. Особливе місце у творах письменника посідає образ Святих Гір Донецького краю як символу святої вічності, можливого каяття та очищення.

Заходи з нагоди ювілею Івана Костирі відбуваються в рамках відзначення 90-річчя утворення Донецької області.

Світлівська сільська бібліотека-філія пропонує відвідувачам блогу та сторінки Facebook віртуальну виставку "З Донбасом у серці".

Читачів Білицької міської бібліотеки-філії неодмінно зацікавить тематична полиця "Світло високого дару Івана Костирі", де зібрано твори письменника, адресовані, як дорослим, так і дітям.

Схоже зібрання творів письменника представлено на книжковій полиці "З думою про Донбас" для користувачів Святогорівської сільської бібліотеки-філії.


   Шановні користувачі! Якщо вас зацікавила інформація про письменника та його твори, просимо звертатися до наших бібліотек.

1 коментар: