четвер, 27 січня 2022 р.

Гірка пам’ять Голокосту

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який був заснований у 2005 році спеціальною резолюцією ООН. Таким чином світова спільнота вшановує багато мільйонів євреїв, ромів і представників інших меншин, які під час Другої світової війни віддали життя за свою національність.

Бібліотеки громади приєдналися до вшанування цієї скорботної дати.

До  уваги користувачів блогів та сторінок у соціальних мережах  Добропільська міська дитяча бібліотека підготувала  віртуальну довідку  "Історична правда", де зібрано історичні факти, документи, свідчення очевидців  про  трагедію XX століття - Голокост.

Святогорівська сільська бібліотека пропонує віртуальну книжкову виставку "Пам’яті жертв Голокосту", представлені видання дають можливість читачам відчути дух епохи та доторкнутися до проблеми особистісного вибору в часи важких випробувань.

Оформлено книжкові виставки в приміщеннях бібліотек: "Голокост - трагедія Всесвіту" (Світлівська сільська бібліотека-філія) та "Свіча Голокосту не згасне" (Ганнівська сільська бібліотека-філія), де представлені видання та ілюстративні матеріали, які розповідають про цю трагічну сторінку історії людства.


З приводу Дня пам'яті жертв Голокосту працівниками Білицької міської бібліотеки-філії була проведена інформаційна година "Свіча Голокосту не згасне" для учнів 11 класу ЗОШ №9.

У Добропільський центральній міській бібліотеці проведено історичну годину "Голокост – шрам на серці людства" для учнів 11- А класу НВК №7.

Метою заходів було – поглибити знання молоді про Голокост під час Другої Світової війни, виховувати в них толерантність та повагу до інших народів, вшанувати пам’ять загиблих у Голокості.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар