пʼятницю, 31 грудня 2021 р.

На порозі – Новий рік

 

   Новий рік – одне з найдавніших і найпопулярніших календарних свят, це єдина подія, яку протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах і на всіх континентах, яку знають, люблять і яку з нетерпінням чекають не тільки діти, але й дорослі. 

В бібліотеках громади до цього свята прикрашено інтер’єри приміщень, оформлено тематичні полиці, книжкові виставки, де представлено добірки для новорічно-різдвяного читання.


День святого Миколая залишається невід'ємною частиною української культури та народознавства.

Так з нагоди цього свята працівники Добропільської міської дитячої бібліотеки завітали до учнів молодших класів, розповіли про зимові свята, традиції пов'язані з їх святкуванням. Діти активно брали участь у святковій вікторині та з творчим запалом створювали  власного янголятка-помічника Святого Миколая з паперу.

Також в цій бібліотеці протягом грудня працює «Майстерня Дідуся Мороза», де юні користувачі розвивають свою творчість, разом з бібліотекарями за допомогою різних технік виготовляють новорічні атрибути та іграшки, створюють святковий настрій.

В Білицькій міській бібліотеці-філії діє новорічна майстерня спільно з учнями спеціального класу ЗОШ №10.  Новорічні  композиції показують оригінальність задумів, фантазію  та старанність  дітей.

Працівники Центральної міської бібліотеки провели новорічний квест «У пошуках діда Мороза» для учнів 4-А класу НВК № 7. Головний помічник діда Мороза – Сніговик залишив учням підказки де шукати діда Мороза, але підступні Малефісента та Баба Яга заплутували сліди та заважали знайти головного героя свята. Незважаючи на перешкоди діти відгадували зимові загадки, проходили тернистий шлях до чарівного лісу, навчали Бабу Ягу танцювати та вправно  знаходили підказки аби зняти чари.

Перейнятися духом свята, спробувати зробити своїми руками новорічний сюрприз, ознайомитися з цікавими виданнями, що налаштовують на святковий лад та відчуття атмосфери затишку й тепла, допоможуть відвідувачам блогів та сторінок соціальних мереж, віртуальні презентації та майстер-класи:

 Щиро вітаємо гостей нашого блогу з Новим Роком!

 Бажаємо щастя, здоров’я, миру, любові і взаєморозуміння  здійснення 

заповітних побажань!

Немає коментарів:

Дописати коментар