понеділок, 24 січня 2022 р.

Соборна моя Україна

22 січня – День соборності України. Соборність було визначено як одну з найважливіших задач українського державотворення. Для українців цей день є важливим національним святом.

До цієї дати в Публічній бібліотеці організовано низку заходів національно-патріотичного виховання.

Напередодні свята в Добропільській центральній міській бібліотеці відбулись патріотичні заходи для учнів 7 класу та 4-А  класу НВК № 7. Бібліотекарки ознайомили школярів з історичними довідками про підписання Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, на честь якого встановлено свято,  переглянули документальне відео про ті історичні події, пригадали видатних українців, що мали причетність до підписання Акту Злуки. На завершення заходу учням 7 класу запропонували написати на стрічках свої побажання та теплі слова до нашої країни, які потім з`єднали у символічний ланцюжок єдності. Четвертокласники імпровізували в демонстрації сценки «Символи України» та долучилися до виготовлення креативних, патріотичних листівок.в техніці – аплікація, під час майстер-класу, проведеного бібліотекарями.


Читачі  середнього шкільного віку  Білицької міської бібліотеки-філії взяли участь у патріотичному калейдоскопі «У Соборності сила!».  Учасники заходу переглянули відео «Україна – це наша родина» та «Важлива віха в історії України», читали вірші про Україну,  відповідали на питання вікторини «Соборність України – основа держави», ознайомилися з оглядом книг про історію Дня Соборності України.

Відвідувачам блогу та сторінок у соціальних мережах Добропільська міська дитяча бібліотека-філія запропонувала переглянути інформаційну сторінку "Сила великої Злуки" та перевірити свої знання, відповідаючи на питання вікторин «День Соборності України» та  «Наша країна – Україна».

З нагоди цього свята в Ганнівській сільській бібліотеці-філіі створена віртуальна книжкова виставка «Соборна Україна - від ідеї до життя». Представлені видання надають можливість ознайомитись з історією виникнення свята, роз’яснюють значення Соборності в суспільному житті сучасної України.


Привертають увагу користувачів в приміщеннях бібліотек книжкові виставки:


Представлені заходи допомогли користувачам бібліотек не лише краще пізнати історію нашої держави, а й сприяли піднесенню їх національної свідомості.

Немає коментарів:

Дописати коментар