понеділок, 31 січня 2022 р.

До Дня пам’яті героїв Крут

29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті героїв Крут. Саме ті героїчно-трагічні події, які відбулися в морозні січневі дні 1918 року під селищем Крути, що за 130 км від Києва, на довгі роки стали одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

До цієї дати організовано книжкові виставки:

 


Метою книжкових виставок є ознайомлення з виданнями, де розкрито факти та причини трагедії під Крутами, виховання інтересу та поваги до історичного минулого своєї країни, до борців за незалежність України.

Хронологію подій, документи, спогади очевидців й учасників містить віртуальна історична довідка «Пам'ятай про Крути»представлена Добропільською міською дитячою бібліотекою.


Напередодні Дня пам‘яті героїв Крут до Білицької міської бібліотеки-філії  завітали старшокласників ЗОШ №9 на відео перегляд з обговоренням «Крути: сум, і біль, і вічна слава»Школярі отримали багато інформації про героїчні події тих трагічних часів, взяли участь в обговоренні, ознайомилися з книгами даної тематики.


 В центральній міській бібліотеці відбувся інформаційно-просвітницький захід «Нам пам'ять серця не дає спокою» для учнів 11-Б НВК 7. Гостям бібліотекарки розповіли про історичні події 1918 року на Україні. Разом згадали імена самих учасників бою, переглянули документальні відео Спецпроект "Бій під Крутами. 100 років". Збройне протистояння між Україною та більшовицькою РосієюСпецпроект "Бій під Крутами. 100 років".

Проведені  заходи були спрямовані на виховання почуття патріотизму, відданості, любові до Батьківщини  та вшанування пам’яті про тих, хто відстоював і відстоює  свободу  і незалежність України.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар