понеділок, 5 серпня 2019 р.

Бібліотечний липень

Швидко промайнув другий місяць літа. Здавалося б – спека, канікули. Ну що робити в бібліотеці? Тут же треба поводитись тихо: ходити навшпиньках, говорити шепотом, та й взагалі нудно! А ось і ні! Ми доведемо, що в бібліотеці може бути корисно,  цікаво, інформативно, гамірно, весело та драйвово. Давайте про все по черзі.

Корисно

Ми, люди, іноді навіть не усвідомлюємо, яку шкоду наносимо оточуючому середовищу своїми вчинками. Наприклад, поліетиленові пакети – такі звичайні для побуту і такі руйнівні для довкілля. Весь світ уже усвідомив, якої шкоди вони завдають. Це один з найпоширеніших видів пластикових відходів, що засмічує довкілля.


Міністерство
  екології та природних ресурсів України закликало всіх людей приєднатися до флешмобу #День_без_поліетилену і на один день відмовитися від використання поліетилену. Тому 3 липня 2019 року наша країна приєдналась до Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day). Не залишилась осторонь і Добропільська міська ЦБС. Бібліотека-філія№ 2 створила соціальний ролик. А в текстильній еко-майстерні "Green-Art", що традиційно працює кожної суботи в бібліотеці-філії 1, можна створити власноруч чудову еко-сумку.

Безпечно

Всі  батьки  розуміють, що в наш час потрібно виховувати та розвивати в своїй дитині почуття обережності й обачності при спілкуванні з незнайомцями.  Тому тренінг «Я і Незнайомець» 31 липня, що проводила психолог ДТЕК Сервіс, зібрав чимало бажаючих в Новодонецькій бібліотеці-філії № 3.


Метою тренінгу було розглянути та  обговорити з дітьми небезпечні ситуації при контакті з чужими людьми, викликати у дітей увагу до цієї проблеми, застерегти від насильницьких дій при контакті з незнайомцями, підготувати до небезпечних ситуацій та навчити необхідним вмінням захисту.

Інформативно

Відеоподорожі "Бібліотеками Китаю" (до речі, 2019 рік проголошено роком Китаю в Україні, вже 25 років тривають дипломатичні відносини між країнами) та "Бібліотеками Австрії" подарувала відвідувачам Білицької бібліотеки-філії 4 яскраві враження та розуміння, що треба подорожувати, вчити мови, не сидіти вдома й за найменшої можливості їхати, летіти, плисти до країн, що цікавлять. А початком може стати подорожування Україною!


Професіографічна екскурсія, яка відбулась 19 липня в Добропільській центральній міській бібліотеці, стала у нагоді старшокласникам загальноосвітніх закладів


Адже знати, які професії сьогодні користуються попитом на ринку праці, до чого схильний саме ти та який шлях обрати - дуже важливо для успішного майбутнього.

Цікаво

Чи може бути нецікавою мультиплікація? Коли ти сам і режисер, і художник, і сценарист, і оператор, і монтажер... Саме ці ролі приміряють на себе учасники анімаційної студії "Фокус", відвідати яку можна щосереди в Дитячій бібліотеці. В процесі створення мультфільму бібліотекарі розповідають дітлахам про безліч цікавих речей. Це казкові персонажі або народні приказки, мешканці океанів або далекі країни. 

Весело, гамірно, драйвово

Авжеж! Всупереч стереотипам в бібліотеках-філіях Добропільської міської ЦБС можна голосно говорити, сміятись, грати, малювати і, звісно, читати. Ви відчуєте безліч емоцій на уроках казкотерапії в бібліотеці-філії № 1, «У колі друзів» в Центральній міській бібліотеці, під час спілкування з Добриком в Дитячій бібліотеці, або під час візиту до Центру соціальної реабілітації дітей.


Подорож літом  продовжується!



Немає коментарів:

Дописати коментар