вівторок, 27 серпня 2019 р.

ЄДИНА! ВІЛЬНА! НЕЗАЛЕЖНА!


День Незалежності – головне свято країни.
День, коли кожен може відчути себе частиною великої держави. День, коли кожен може привітати близьких і друзів. День, коли всі ми разом можемо привітати рідну Україну.


«Коли ж найліпший час, аби пригадати про славу рідної країни, як не напередодні її дня народження?», - вважають працівники Дитячої бібліотеки і пропонують перевірити свої знання, відповівши на питання тематичної онлайн-вікторини «Україно, мій духмяний дивосвіт».





Крім цього бібліотекарі організували книжкову виставку-настрій "Велична і свята моя рідна Україна». Виставка складається з трьох розділів. "Україна - наш дім" містить загальну літературу про нашу країну. "Моя мова калинова" - розділ, який допоможе пригадати, що українська мова офіційно визнана однією з найкрасивіших: вона посідає друге місце в світі за мелодійністю (після італійської) та третє за красою лексики (після французької та перської). Розділ "Пишаємося своїми" містить книжки про видатних діячів України різних часів. Тут також представлено цікаву серію "Життя видатних дітей".  Яскраві жовто-сині кольори, в яких оформлено виставку, завжди милують око і додадуть гарного настрою відвідувачам.



З нагоди свята у читальному залі Добропільської міської центральної  бібліотеки розгорнута книжково-документальна експозиція «В моїм серці Україна», яка презентує історичні нариси вітчизняних авторів про основні віхи становлення української державності і містить чотири розділи: «Козацька душа України», «Вони наближали «Незалежність», «У вирі революції», «Незалежність у наші часи». Книжкові матеріали представлені на виставці знайомлять читачів з видатними постатями України, які все своє життя присвятили боротьбі за незалежність нашої країни.


 А також бібліотекарки створили віртуально-вітальну листівку для своїх користувачів З Днем Незалежності України! 




Білозерська міська бібліотека-філія 2 презентувала відвідувачам виставку-інсталяцію «Моя країна - Україна», на якій представлена література присвячена історичним фактам створення незалежної України.



Білицька бібліотека-філія 4 запросила 22 серпня відвідувачів  середнього шкільного віку в історичну подорож «Симфонія Незалежної держави". Метою заходу є важливість вивчення певних історичних моментів становлення державності України, пояснення причин та передумов, що сприяли вчинкам та прийняттю законодавчих документів.


На заході була присутня Юлія Дружбіна, головний державний виконавець Добропільського міськрайонного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Донецькій області.





Історична подорож  розкрила особливості важливого процесу виборювання незалежності країною. Разом  вивели ознаки незалежності держави, ознайомилися зі святом 23 серпня – День Державного Прапора України, з відеоперегляду дізналися про значення стяга в історичній площині різних століть.


А Новодонецька бібліотека-філія 3 проводила майстер-клас з виготовлення тематичних сувенірів «Яскраві барви» на загальноміському святкуванні. 


 Юні мешканці селища цього року були не лише спостерігачами, а й безпосередніми учасниками і творцями свята.

У самий розпал трьох свят — Дня Незалежності України, Дня Шахтаря та Дня міста Добропілля наші бібліотекарки сумлінно працювали з молоддю міста на різних творчих локаціях, проводивши майстер-класи з пластилінографії, квілінгу й малювання пісочних картинок. Діти та дорослі  із задоволенням взяли участь у виготовленні пробок запропонованих бібліотекарями ЦБС м. Добропілля.





Немає коментарів:

Дописати коментар