четвер, 22 серпня 2019 р.

Місто шахтарської слави

Останні дні літа - це завжди гарячий час. І не лише в сенсі погоди. Це час багатий на свята. Наприкінці серпня ми святкуємо окрім Дня Незалежності України ще й День шахтаря та День міста Добропілля. А це обіцяє безліч культурних подій, в яких активно приймає участь Добропільська  міська ЦБС.

День шахтаря по праву є одним з головних свят нашого міста.   У ці дні ми віддаємо данину поваги нелегкій шахтарській праці, трудовій доблесті шахтарських колективів. Завдяки їхній праці, мужності і професіоналізму в наші будинки приходить тепло і затишок. Шахтарі в нашому місті користуються глибокою повагою та заслуженою вдячністю.   До свята, в Білозерській міській бібліотеці, організували фотовиставку «Шахтар –професія героїв».



«Таємниці добропільських териконів» допоможе розкрити виставка-дослідження, яка експонується в Дитячій бібліотеці. Численні різнокольорові, завдяки різнобарвним породам від майже чорного до світло-сірого, терикони немов меморіальні комплекси важкій шахтарській праці височать над Добропіллям, яке отримало статус міста  в 1953 році завдяки вугіллю. Раніше на цьому місці було кілька сіл і шахтарських селищ, мешканці яких працювали на поближніх вугільних родовищах. Дізнатися більше про наші місцеві "пам'ятки" допоможе інтерактивний плакат-дослідження.




Вже 24 серпня Добропільська ЦБС разом з усім містом святкуватиме одразу три події: День Незалежності України, День шахтаря та День міста Добропілля! Чекаємо на вас на площі ім. Арутюнова з 12:00. А для того, щоб легше було знайти наші локації з цікавими майстер-класами, даємо підказку: бібліотекарки будуть в гарних футболках, виготовлених власноруч.



Немає коментарів:

Дописати коментар