понеділок, 9 листопада 2020 р.

Екологічна просвіта в бібліотеках

Негативний вплив людини на довкілля швидко зростає. Однією з причин є низькій рівень екологічної культури населення. Усвідомлення важливості екологічного виховання, спонукало бібліотеки Добропілля  взяти на себе роль інформаційно-просвітницьких центрів з питань охорони навколишнього середовища. Головним завданням книгозбірень стала систематизація та забезпечення швидкого доступу до матеріалів екологічної тематики, включно з інтернет-ресурсами, та відстеження й акумуляція інформації щодо поточного екологічного стану громади.

Останнім часом в Добропіллі активно  розвивається система роздільного збирання побутових відходів. Адже, саме утилізація відходів набуває вирішального значення для зниження впливу людини на довкілля. Добропільська міська ЦБС підтримала проєкт громадської спілки Добропільського територіального об'єднання власників житла НАДІЯ «ЕКОМІСТО=ЕКОДІМ», що впроваджується за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу. В межах проєкту в жовтні-листопаді в мережі бібліотек пройшла низка екологічних заходів, спрямована на підвищення екологічної культури населення.


На поточний момент в бібліотеках
  • наявна система інформування з питань охорони навколишнього середовища;
  • проводяться практичні заняття з екологічної культури для школярів,
  • відбуваються просвітницькі еко-зустрічі для мешканців громади;
  • доступні контейнери для роздільного збору відходів.
  

Наразі, кожен відвідувач бібліотеки має можливість не лише дізнатись про екологічні проблеми міста, а й взяти участь у їх вирішенні. Таким чином бібліотеки крім просвітницьких осередків виконують функцію центрів активізації громадськості в напрямку покращення якості життя в ОТГ.

Немає коментарів:

Дописати коментар