вівторок, 29 січня 2019 р.

Героям Крут присвячується

Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. І тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле. А історія наша вмита кров’ю і сльозами. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами. Дата 29 січня увійшла в українську історію як день пам’яті мужніх героїв, що душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність Батьківщини.

До Дня Героїв Крут в Добропільській центральній міський бібліотеці оформлено книжкову  виставку – пам'ять "Крути: і сум, і біль, і вічна слава".
Представлена література містить у собі зібрання історичних фактів тих часів, до них увійшли невідомі і маловідомі архівні документи, матеріали, свідчення, спогади учасників бою під Крутами. Доповненням став список учасників бою у січні 1918 року під станцією Крути. А також схема бою під Крутами. Трагічна загибель Студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.


29 січня для вихованців гуртка сценічної майстерності «Витівники» Білозерського ОКЦ працівниками бібліотеки-філії № 2 проведено захід з циклу «Цей день в історії України»: Інформаційні хвилини пам`яті «Крути – наша слава, наша історія».
У читальному залі  бібліотеки-філії № 4 експоновано  книжну  виставку «Волі народної дзвін». Користувачі бібліотеки знайомляться  з літературою  про події, що відбулися під Крутами у 1918 році.  Виставка  спрямована на виховання почуття патріотизму, відданості, любові до Батьківщини  та пам’яті про тих, хто відстоював і відстоює  свободу  і незалежність України. Бібліотекарі провели бібліографічний огляд літератури, присвячений тим подіям, познайомили  з героїкою подвигу юнаків України в ім'я своєї Вітчизни.  

Немає коментарів:

Дописати коментар