четвер, 24 січня 2019 р.

День Соборності в Добропільській міській ЦБС

22 січня 1919 року – день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України, а 22 січня було проголошено всенародним святом. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.
З нагоди цієї важливої історичної дати у читальному залі Добропільської центральної міської бібліотеки представлена тематична полиця «Сила великої злуки». Матеріали, представлені на тематичній полиці, акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918 – початку 1919 року охопив майже всю Україну.
"Соборна Україна - слава нині й повік" -таку назву мав патріотичний урок з яким бібліотекарі ЦМБ завітали до учнів старших класів ЗОШ №6.
Всіх присутніх зібрала історична подія – Акт Злуки Української Народної республіки та Західноукраїнської народної республіки в єдину Україну. Цей день увійшов до календаря, як велике державне свято – День Соборності України.
Бібліотекарі ознайомили підлітків з історією цього свята, з тим, які події передували цьому дню. 

Напередодні Дня Соборності України, у читальному залі бібліотеки-філії №1 оформлена книжково - ілюстративна полиця «Україно, соборна державо, сонценосна колиско моя!», яка розрахована на широке коло користувачів, бо містить таку інформацію, яка буде цікавою кожному громадянину нашої країни.

В бібліотеці-філії№2 підготували інформаційну викладку «День Соборності України». Мета викладки: ознайомлення та розширення кругозору читачів про історію виникнення та святкування Дня Соборності України, пробудження інтересу до минулого.

З метою формування національної свідомості дітей, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня соборності України в бібліотеці – філії №2 разом з вихованцями гуртка сценічної майстерності «Витівники» Білозерського ОКЦ та керівником гуртка Афонічевою А.Л. організовано та проведено захід з циклу «Цей день в історії»: патріотична бесіда «Єдина духом Україна». Гуртківці із зацікавленістю слухали історію виникнення свята, жваво розмірковували про поняття соборності України, обговорили історичне значення соборності, переглянули унікальні відеодокументи про підписання Акту Злуки.


В бібліотеці – філії № 3 урочисті заходи продовжено присвячені 100 річчю з дня Соборності України. 19 січня до бібліотеки завітали вихованці 4 класу ЗОШ № 17, на квест гру «З Україною в серці». Метою якої було поглиблення знань учнів про нашу державу – Україну, національно-патріотичне виховання дітей, організації змістовного дозвілля, культурного відпочинку; формування національної свідомості школярів, виховування патріотів рідної держави, повагу до її символів. Діти із задоволенням виконували завдання та активно, весело знаходили відгадки, які бібліотекарки підготували у вигляді ілюстрацій на книгах та іншої атрибутики.
До цієї значної події у бібліотеці – філії № 3 також  презентувалася книжкова виставка та година державності з однойменною назвою «Книга єднає Україну», для 10 кл. учнів школи ЗОШ № 16. Метою якої формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму. Розпочався огляд виставки  з Гімну України.  Школярі із зацікавленістю слухали історію виникнення свята, жваво розмірковували про поняття соборності України, познайомилися з книжковою виставкою «Книга єднає Україну», на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності. Під час  презентації виставки були використані відео-ролики: «Моя країна – Україна», «День Соборності – новини».
Учні 5класу ЗОШ  №8  прийняли участь у  історико - патріотичному уроці «Україна – соборна держава», який спільно  підготували і провели бібліотекарі білицької бібліотеки-філії № 4  та шкільної бібліотек напередодні ювілейної дати.


Немає коментарів:

Дописати коментар