понеділок, 15 жовтня 2018 р.

День захисника України в бібліотеках Добропільської міської ЦБС

14 жовтня український народ відзначив декілька свят водночас – День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України. До цих свят в Добропільській міській ЦБС бібліотеками проведено ряд заходів.

До цих свят в Добропільській центральній міській бібліотеці розгорнуто книжково-патріотичну виставку «Вірні сини Батьківщини».

Напередодні святкування Дня Козацтва та Дня захисника України, до читального залу Добропільської Центральної міської бібліотеки завітали учні 1 класу НВК №7 під керівництвом класного керівника Лейби В.П. Темою святкового візиту стала святкова майстерня. Дітворі було запропоновано оформити батькам, братам або дідусям вітальні листівки. Через невеличкий час у рученятах кожного засяяли різнокольорові подарунки, зроблені з великою любов’ю та натхненням.


Працівники ЦМБ підготували до свята анотований список книг смачних страв Української кухні.

12 жовтня в читальному залі Центральної міської бібліотеки пройшов урок-мужності «Слава козацька вічно жива». На урок завітали учні 5-Б класу НВК № 4 на чолі зі своїм класним керівником С.А. Шкарупою.
Бібліотекарі підготували для дітвори цікаву розповідь про історію козацтва, про звичаї і традиції запорозьких козаків. Також учні мали можливість, переглянувши відеоролик, дізнатись історію виникнення свята Покрови, та чому саме вона вважається покровителькою козаків.
В бібліотеці-філії № 3 представлена книжкова виставка, присвячена історії українського війська «Від козацтва до АТО». На виставці можна побачити книги, що розповідають про історію виникнення козацтва, традиції, вірування, побут козаків, легенди - що про них склав народ. Також читач може дізнатися про всю подальшу історію боротьби за Незалежність нашої країни, про заснування УПА, українські військові традиції яких підтримують сьогодні наші сучасники – захисники України. Нові книги про них, художні та документальні, презентовано на виставці.

Напередодні свята працівники бібліотеки-філії № 4 відвідали учнів 3-А класу ЗОШ №10. Вони провели голосні читання «Про козаків читаємо – сміливими зростаємо». Діти отримали не тільки багато нової та корисної інформації про те, звідки взялися козаки, розпорядок дня козака, устрій та порядок на Січі, а також прийняли участь у вікторині «Козацькому роду нема переводу». Бібліотекарі ознайомили дітей з книгами про козаків, які є у бібліотечному фонді , а також запросили відвідати бібліотеку.
Дитяча бібліотека долучилася до святкування великого свята – дня захисників Вітчизни. На урок мужності «Ми – нащадки козаків», з метою розширення знань з життя запорізького козацтва, до учнів 1-го класу ЗОШ №6 завітали бібліотечні працівники. Не дивлячись на те, що учні ще зовсім маленькі і дуже важко зосередити увагу на такій важливій темі як патріотичне виховання, фахівцям бібліотеки вдалося зацікавити малечу.

Немає коментарів:

Дописати коментар