вівторок, 2 жовтня 2018 р.

День людей похилого віку в бібліотеках Добропільської міської ЦБС

26 вересня для святкування Дня похилого віку свої двері відкрила бібліотека – філія №1. У співпраці з працівниками територіального центру надання соціальних послуг бібліотекарі створили незабутню атмосферу для дорогих гостей – людей старшого віку, мудрих і славетних наставників, хранителів родинного вогнища.

Свято «Скарби мудрості – нащадкам» пройшло затишно у тісній компанії друзів та знайомих, але було й багато присутніх небайдужих гостей, які говорили теплі слова підтримки та підбадьорення і дарували подарунки винуватцям цього святкового дня. Почесними гостями на зустрічі були депутат Верховної Ради України Білий Олексій Петрович, та депутати Добропільскої міської Ради, директор Добропільскої ЦБС Ладченко Олена Віталіївна та директор територіального центру надання соціальних послуг Тарасова Тетяна Миколаївна. Святковий настрій створювали вихованці зразкового театру народної пісні «Берегиня».


Літературно – музична вітальня «Сріблясті світанки - щирості досвід» за участі працівників бібліотеки-філії № 4 створила у залі Білицького будинку інтернату для інвалідів та людей похилого віку теплу атмосферу для всіх присутніх. Осіння зустріч, не дивлячись на дощову погоду, налаштувала на тепле спілкування.
Парасолька стала ніби символом вітальні, адже вона незамінна восени. Було зачитано підопічними багато віршів авторів класиків, артистично, з нотами оптимізму, з майже театральними жестами.
Подяка величезна за таку майстерність вам, срібні голови нашого віку! Слухали мелодії Поля Моріа, «Чарівну флейту» Моцарта, романси на вірші класиків. І музика, і лірика гармонійно виплетали мереживо вітальні, даруючи й спокій, й впевненість у тому, що срібло у волоссі – не вирок, це наступний стан душі, який обирає людина для себе: хочеш бути поетом – пиши вірші, хочеш малювати – малюй, ніхто не заборонить, а працівники закладів тільки підтримають та допоможуть літературою, ідеями. Люди похилого віку не приречені, а захищені своїм віком, життєвим досвідом та здібностями, які має кожна людина, потрібно просто їх знайти. Літературно – музична вітальня «Сріблясті світанки – щирості досвід» пройшла в атмосфері згуртованості, добра та щирості усіх присутніх заходу. 


Немає коментарів:

Дописати коментар