пʼятницю, 22 червня 2018 р.

Семінар для бібліотечних працівників "Новітні технології, устаткування та програмне забезпечення як засоби у вирішенні професійних питань бібліотекарів"

Сьогодні 21.06.2018 Добропільську центральну міську бібліотеку відвідали представники бібліотек-філій з Білицького, Новодонецького, Білозерського та Добропілля для обговорення насправді важливих і актуальних питань на семінарі працівників "Новітні технології, устаткування та програмне забезпечення як засоби у вирішенні професійних питань бібліотекарів"
За традицією, з привітальним словом звернулася до колег директор ЦБС Ладченко О.В., яка розповіла, як же змінилася наша ЦБС за останні 8 років. А зміни дуже великі, за ці роки завдяки програмі "Бібліоміст" та програмі компю'терізації бібліотеки ЦБС стали найсучаснішими установами, змінилися обов'язки та навички бібліотечних працівників. Ми з успіхом рухаємося вперед, освоюючи нове програмне забезпечення, покращуючи обслуговування користувачів. Змінився рівень наших заходів та книжних виставок, змінилися і ми. Підвищились наші вимоги до своєї роботи, ми хочемо працювати, орієнтуючись на запити кожного користувача.
  
Комар В.І. - програміст бібліотечної системи ЦБС розповів про АБІС Koha, її основні функції та призначення. 


Хоружий Т.М. - бібліограф ЦБС з особливим трепетом намагалася донести до присутніх важливі аспекти в роботі з таблицями УДК і які онлайн сервіси можуть прийти на допомогу бібліотекарям в цьому важливому питанні.
Шуман О.В. - зав. МБВ  ЦБС запропонувала спробувати попрацювати з технікою стоп-моушен, яка може прийти на допомогу для візуальних презентацій.
Вийшло дуже весело:


Сучасне суспільство досягло такого етапу, коли наявність висококваліфікованих кадрів є одним із найважливіших факторів розвитку будь-якої галузі. Дедалі більшого значення набувають такі чинники, як професіоналізм, компетентність, прагнення і здатність до отримання знань упродовж життя, рівень культури тощо.
Ефективне функціонування системи підвищення кваліфікації, до якої відноситься формат "Методичний універ" в Добропільській міській ЦБС, забезпечує: конкурентоспроможність бібліотек, поліпшення показників виробничої діяльності, високий професійно-кваліфікаційний рівень працівників.
Змінюються вимоги до професійної компетенції бібліотечних працівників, адже престиж бібліотечної професії в певній мірі залежить від їхнього фахового рівня. Щоб залишатися професіоналами, потрібно постійно підвищувати свій рівень знань. 

Немає коментарів:

Дописати коментар