суботу, 27 січня 2018 р.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.
З нагоди Дня вшанування пам’яті жертв Голокосту, в бібліотеці-філії№2 оформлена тематична полиця «Холокост: не забудемо злочин проти людства». На полиці представлені художні, довідкові, публіцистичні видання та фотоматеріали.
Голокост - це жах, біль, смерть. Він не повинен повторитися в майбутньому Але пам'ять про мільйони невинно загублених людей повинна жити вічно. Саме про цю трагічну сторінку історії розповідають видання, представлені на книжково-інформаційної полиці-реквієм «Голокост в Україні: погляд із сьогодення», представлений в бібліотеці- філії № 3.

Матеріали виставки розкривають інформацію про події цього трагічного періоду, також на полиці був представлений матеріал краєзнавчо-пошукової роботи бібліотекарів. 
Користувачі бібліотеки мають можливість познайомитись з документальними матеріалами, спогадами очевидця, місцевого жителя смт. Новодонецьке, про страхіття масових знущань і страти євреїв ГЕТТО в м. Жмеринка. Зокрема, представлені книги: Дж. Шепард «Книга Аарона, М. Либерман «Из Беринского Гетто», Е. Хіллесум «Я никогда и нигде не умру», В. Гоби «Детская комната».




Історичний урок «Очима болю» для учнів 4 класу ЗОШ № 10 був проведений бібліотекарями бібліотеки-філії № 4 з метою донесення фактів Голокосту в Україні задля кращого розуміння причин та наслідків трагедії національного масштабу. Тема неймовірно нелегка, але розповідати про ці події потрібно, у певних вікових межах. Діти висловили співчуття загиблим, ні в чому не винним людям. При проведенні заходу бібліотекарями було використане відео з мережі Інтернет «Голокост: спогади».

Немає коментарів:

Дописати коментар