вівторок, 21 листопада 2017 р.

День гідності і свободи


«Україна – це територія гідності й свободи». Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. До Дня Гідності та Свободи у бібліотеці філії № 3 18 листопада для дорослих було оформлено виставку «Героям Небесної сотні – Слава!», автора М. Рудневича «Я з Небесної сотні», на виставці було представлено журнали та статті з газет, також доповнювалась матеріалом з тематичної теки присвяченій цим подіям.



У бібліотеці-філії № 4 провели бесіду – інформину «Гідності бути!» для учнів 4-го класу ЗОШ № 10 (класний керівник Гапон В.Д.). З важким серцем бібліотекарі розповідали про передумови цієї події, про перших загиблих. Тема нелегка… Доносячи правду до учнів, знову виникає питання: «Невже це відбулося в Україні? Невже розповідь про такі страшні втрати – це і про нас також?» Але дитячі очі потребували саме правди. Ми, дорослі, несемо відповідальність перед дітьми, тому тільки правда скаже про добрі наміри: «Чи бути гідності у нашій країні? Чи потрібна нам свобода?» - «Так!!!» - і сльози на очах…

В Добропільскій центральній міській бібліотеці розгорнуто патріотичну полицю «Вільні творять майбутнє». Видання, експозиції, розповідають про героїв і перебіг Революції Гідності, що пробудила у душі кожного українця нестримний потяг до свободи та волі. Експоновані документи, присвячені Помаранчевій революції.





21 листопада вихованці гуртка сценічної майстерності "Витівники" завітали до бібліотеки-філії № 2 на відеоперегляд "Революція Гідності". Діти згадали час, коли українький народ виборював своє право на європейське майбутнє. А також переглянули виступ випускниці гуртка Яни Сьох на обласному конкурсі "Сурми звитяги", в якому вона виборола 3 місце.







Немає коментарів:

Дописати коментар