понеділок, 20 лютого 2017 р.

«Вшануй хвилиною мовчання, Вкраїно, тих, що полягли» - День Героїв Небесної Сотні

 День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

В біліотеках Добропільської міської ЦБС з нагоди  відзначення цієї дати проведено цикл заходів. В бібліотеці - філії  №4, оформлена виставка-експозиція «Пам’яті героїв Небесної Сотні», на якій представлено документальні фото - матеріали, статті з періодичних видань в яких висвітлюються революційні події листопада 2013 – лютого 2014 року в Україні. Для  учнів 3- А та 3-Б класів ЗОШ №10 бібліотекарі провели хвилини мужності  «Герої не вмирають. І не буде їх славі кінця». Вони розповіли дітям про молодих  юнаків та дорослих чоловіків - Героїв України, котрі, не жаліючи свого життя, виборювали свободу рідної землі. Всі присутні  вшанували  хвилиною  мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих в зоні АТО. Юні читачі бібліотеки прочитали патріотичні вірші присвячені подіям того часу, про долі Героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну державу
На згадку про полеглих за майбутнє України в  Центральній міській бібліотеці на абонементі була організована тематична полиця-реквієм «Вшануй хвилиною мовчання, Вкраїно, тих, що полягли» з представленими матеріалами про події на Майдані в дні протистояння, фотографії  та імена українців, кожен з яких заплатив за свої переконання життям. В читальному залі відбувся перегляд першого фільму «Небесна  сотня» з циклу документальних фільмів «Зима, что нас змінила». Перегляд фільмів з цього циклу відбувся і в бібліотеці-філії № 1.
З метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, прищеплення любові до Батьківщини, виховання національно-патріотичної свідомості, в бібліотеці-філії №2  підготували інформаційну   викладку літератури «Небесна Сотня. Герої не вмирають»,  на якій представлено документальні фото-матеріали, статті з періодичних видань в яких висвітлюються революційні події листопада 2013 – лютого 2014 року в Україні. Бібліотекарі провели  для учнів  Білозерської  вечірньої школи огляд представлених матеріалів. 

20 лютого в Дитячій бібліотеці - філії №5 була організована виставка-реквієм «Небесна сотня- на сторожі гідності», а також пройшов відео показ фільму «Зима, що нас змінила», в якому прийняли участь читачі бібліотеки. Після перегляду бібліотекарі спілкувалися з підростаючим поколінням.

Немає коментарів:

Дописати коментар